Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Gastronomie - Na čem sis pochutnal v Chorvatsku?

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
ahoj,byl sem v Chorvatsku uz nekolikrat..moc mi chutnaji jejich smazene kalamary a cevapcici...Kalamary meli nejlepsi v Omisi... tesim se uz na cerven az si to objednam..:))
 Autor:Karel Horvath
(neregistrovaný)
 Datum:19.1.2010 19:43
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
My si vždycky jednou za dovču zajdeme na tuňáka. Je to drahý, ale rozhodně míň než u nás.
 Autor:Vladka
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 10:44
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Vladko vis ze sem tam Tunaka nevidel v restauraci..nebo ze bych spatne koukal:))) jak ho meli udelanyho? dik
 Autor:Karel Horvath
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 11:03
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
No doufám, že to byl tuňák. Velký grilovaný steak s vařeným bramborem a se špenátem.
 Autor:Vladka
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 12:08
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
urcite to byl Tunak:)) na kolik vysel steak? kam jezdite,uz se tesim,na konci cervna snad vyrazime..minule onemocnela dcerka jedna...
 Autor:Karel Horvath
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 12:15
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Tuňáka mají v Chorvatsku vynikajícího. My ujíždíme na rybách a grilování, loni jsme objevili místní trhy a zjistili, že se tam dají nakoupit ryby za pakatel. Takže jsme se půlku dovolené stravovali tak, že jsme dělali steaky z tuňáka (www.grilykrby.cz/ryby-na-grilu/steak-z-tunaka/) na grilu. Je to za chvilku hotové, ceny oproti restauraci zlomkové a navíc fakt výborné.
 Autor:Lenka V.
(neregistrovaný - IP: 89.176.231.***)
 Datum:30.8.2013 15:00
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Osobně mi chutnají i plieskavice plněné sýrem,dobré jsou i smažené ribice,malé rybky do 10cm smažené na grilu,ale v Brele chodím i na pizzu s mořskými plody,která vyjde kolem 40 Kn.Dobrot je hodně,jen se to postupně musí ochutnávat.Jezdíme taky na zemědělské trhy do Zadvarja-červen a trvají týden,kde si dávám grilované selátko-odojak s čerstvým chlebem,cibulkou a ochutnal jsme i grilovanou jeňatinu.Dobrůtka a když si k tomu dám dobře chlazené Karlovačko...
 Autor:Vítek
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 12:51
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Přesně tak, chce to ochutnat pokud možno vše. Já jsem si dost dopřával v Brele - Jakiruše a to na pláži, kde griluje pan Šošič v restauraci La Bomba. Má několik druhů ryb, není problém sehnat i jiné, jako například letos nám jel do hor pro jehněčí a to jsme se olizovali!!
 Autor:julas
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 16:05
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
no jo,ten má vždy nabito,ikdyž to vypadá na Chorvatského roma:-)? Jen ta jeho stará motorka tam občas dost hlučí a ten jeho vrak Mercedesu je taky zajímavý.Jednou mi udělal rybu-zubicu na grilu,aniž mi řekl,kolik bude stát a nakonec jsem za ni platil 180Kn.Byla však dobrá a velká.
 Autor:Vítek
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 16:29
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku

Vítku, ráda se poučím, jak se smaží na grilu ? To ještě neznám !
 Autor:Mikina
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 18:35
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Vítku neměl to být - zubatac ?
Jinak nejde jen o to co jíte ale jak je to připravené. Ty malé rybičky - ribice, nebo girice, má to několik místních názvů. To je dobrota. Někde je dostanete z pánve, někde z fritézy - tedy něco jako fritéza.
A nebo čevapi - ať Vám k tomu dají kajmak. Typ ovčího sýra.Rovněž i saláty. Existuje takový černý olej. Bučino ulje - dýňový olej a salát si připravte dle Vaši chuti. Vždyť ty ingredience máte na stole.
Prostě to bych se rozepsal až bych dostal hlad.
Kdo nejedl měšano meso - ten jako by nejedl nic. a přitom to jsou jen osmažené plátky masa a pěkně přílohu a salát - a to je potom bašta.A Karlovačko a je to akorát.
Když projíždím Makarskou neopomenu navštívit Ferdu. Ten dělá grilovaná kuřata, má tam plzeň, nebo i jiná česká piva.Prostě jídla jsou super tak jak si je připravíte - dochutíte. Olihně, kalamary, dary more, to není za týden ke koštu. To je na měsíc. Potom přijedete o 50 km jinam a je to to samé a přitom úplně jinak dělané, s jinou chutí to chutná. Dobrou chuť Vám přeji.
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 18:54
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
na ktere ulici je ten Ferda?Dik
 Autor:Maxatina
 Datum:7.1.2014 15:56
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Já vím Vítku, že ho znáš, některý ceny nemá úplně nejlevnější, ale je příjemný a ochotný. No a my jezdíme v září a naposled jsme bydleli přímo u něj. Nahoře má apartmán, fakt luxus, takže nakonec jsme i jídlo měli trochu jinak cenově...:-)
 Autor:julas
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 08:53
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Julas prosimte ja jezdim k Omisi,porad mi nejakej restaurant kolem Omise k Makarske smerem,ja tam mel to jehneci a musim rict ze nic moc teda,na grilu a tuhy:(,ja sem z reznicky rodiny takze sem znalec na maso:)) v Omisi delaj super ty Kalamary,ale dal bych si nekde super maso,pokud vis napis,dekuju Karel
 Autor:Karel Horvath
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 19:55
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Poradi nekdo kde dobre griluji ryby v Orebici,dekuji.
 Autor:zdenek
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 21:27
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Dobre ryby grilujeme v Orebići pri mori Kneza Domagoja 24 Konoba Vedran.
 Autor:Jarmila
(neregistrovaný)
 Datum:20.1.2010 22:55
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
RECEPT - sardinky u karavanu Údaje o příspěvku
Možná by se hodilo založit tu na toto téma i nové vlákno ? Pokud bude zájem zveřejním tu i další středomořské recepty z dlouhodobě vyzkoušených na grilu - fritéze i jinak, jak je připravujeme mi a nejen z darů moře. A výhody ?..zaručeně čerstvé suroviny a minimální cena.

..asi největší drogou, naším celoročním těšením spojenou s pobytem u moře, jsou bezesporu ryby: tady jsou dva rychlé a osvědčené recepty se sardinkami

na grilu :
...ráno na trhu nebo od rybáře nakoupíme čerstvě nalovené, 8 - 10 cm dlouhé jsou nejlepší (1-2 kg pro 4 osoby je někdy málo)
...pokud budeme chtít připravit až navečer. můžeme i bez kuchání a propláchneme ve vodě, dáme okapat-prosolíme a hned s nimi do lednice, před přípravou nejméně hodinu předem z lednice vyjmeme
...na gril se nám osvědčili drátěné kleštiny, už jen pro to, že se s nimi dobře manipuluje (vložíte i 20 najednou a tak i najednou otočíte - rybky se nedrobí)
ugrilujeme do zlatova-malé rybky se jí celé, u větších odlomíme hlavu a opatrně vytáhneme páteř

ve friťáku:
do větší nádoby s víkem nasypeme stejným dílem trochu mouky a strouhanky (chorvatsky "mrvica") a pár lžíček sladké mleté papriky-promícháme
...rybky osušíme, prosolíme a vložíme do nádoby s víkem, několikrát protřeseme-obalíme a ve větším cedníku potom oddělíme přebytečnou strouhanku, obalené rybky do fritovacího košíku vložime najednou a zprudka na plný výkon do zlatova usmažíme.
Tento recept se hodí i na olihně "lignje", kalamary a další
 Autor:milošhr
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 05:34
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Karle, já tuto oblast, co se týče restaurace, znám jen přímo od moře a to bys měl třeba v Brele dost problém s parkováním. Po cestě jsem nic nezkoušel, vlastně ano, ale to bylo několikrát v Makarske, když jsme tam jeli na nákup. Jsou tam velké možnosti, ale favorita na jídlo nemám. Jinak to jehněčí bylo asi málo naložené. Nám to dal až za dva dny a právě díky naložení to bylo super....
 Autor:julas
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 08:59
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Julas.to ma spravdu v Brele sem nezaparkoval minule ani.a to jehneci mas taky pravdu,podle me to nebylo nalozene vubec.no tak si zkusim dat jehneci jeste v Omisi nekde.dik
 Autor:Karel
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 09:25
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
My si také pochutnáváme na různých místních dobrotách, ale já osobně ještě ujíždím na baklavě - pro neznalé sladká pochoutka z listového těsta, plněná ořechy a krásně promáčená sladkým sirupem, ve kterém si lebedí. Je to neuvěřitelně sladké a samozřejmě kalorické, ale tuze dóóóbré. Víc jak jeden kousek bych ale nezvládla. Mňam!
 Autor:hanka
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 08:02
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
ja zase ujizdim na jidle burek s mesom mnam maji ho prevazne v pekarne je to kolac z list.testa plneny bud masem nebo tvarohem nebo jablky.jinak čevapi pleskavica grundle a vyzkouseli jsme langustu byla vyborna a v zadaru si mala dcerka davala hranolkovou pizu.
 Autor:petra
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 14:37
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
U vagabunda v Gradacu . Chodíme tam s vnučkou dost často a jednou si chtěla dát hranolky. Ten ji chtěl udělat radost a protože tam chodíme opravdu velmi často, udělal je s krevetami. Dávala je na stranu a tak jsem se do nich pustil.Najednou holka jednu asi omylem ochutnala a když jsem natáhl ruku tak : dědo, proč mi je bereš, kup si jiné. Od té doby nemáme s jijím jídlem problémy.
 Autor:matej
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 18:54
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
My kupujeme taky čerstvé ryby přímo od rybářů, takže každý den ryby a jiné mořské potvory dle aktuální nabídky. K tomu spousty zeleniny, čerstvé pečivo z pekárny nebo brambory. Ryby na grilu, potvory pak většinou v pánvi nebo pod pokličkou.

Večer jsou výborné cca 2-3 cm sardinečky - stačí jen osušit papírovýma ubrouskama, trošku osolit, obalit v mouce a hodit do rozpálenýho oleje. Hned vyndat - k vínu (místo chipsů) jsou vynikající.

Čevapčiči mají taky výborný, jen je třeba koukat na složení - nám nejvíc chutná ze tří mas (jehněčí, skopové, vepřové v menšině), ale prodávají také ze dvou mas (zde pak převládá vepřové).

A pak samozřejmě zmrzliny a kávičky
..... Podgoro, tolik se nám po Tobě už stýská
 Autor:Veronika
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 22:19
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Ještě jsem zapomněla na zákusky - vše neuvěřitelně sladké a vynikající.
 Autor:Veronika
(neregistrovaný)
 Datum:21.1.2010 22:21
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Veroniko, nic ve zlém a nechci poučovat, ale napsat to musím: Tak malé ribičky 2 - 3 cm (potěr) by se dle rybářské etiky i tamějších předpisů o rybolovu danou velikosti ok v sítích, vůbec neměli vyskytovat !

Nehledě na krajové kreace čevapčiči se pokládá za originální tento (muslimové nesmí vepřové):
- 1 kg mleté hovězí
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
- 3 polévkové lžíce sekané petrželové natě
- 1/2 kg mletého skopového masa
- 1 polévková lžíce sůl
- 1 čajová lžička utřeného česneku

doporučuje se směs i s kořením ještě asi 2 x semlít a poté zformovat na válečky asi jako prst velké - potom pečte na grilu s mírnou teplotou tak, že zůstanou šťavnaté. Otočte pouze jednou a nesmíte propíchnout aby nevytekla šťáva. Noste na stůl vřelé s chlebem a na lůžku z kolečky cibule s Ajvarem (blagi nebo ljuti)
 Autor:milošhr
(neregistrovaný)
 Datum:22.1.2010 05:05
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
V Podgoře byl vynikající zubatec, obzvlášntě chutná ryba. V Čaklje jsme chodívali do Paradisa, tam uměli ryby a ost. mořské potvůrky fakt dobře upravit. V Rovinji bývala vyhlášená rybí restaurace na nábřeží. Ať jste si dali cokoliv - lahůdka. Ale je to už dost roků, co jsme v Rovinji nebyli . Já osobně ale miluji obyčejné " pržene sardele na žaru" a k tomu ten jejich bílý chléb. A nebo pršut a ovčí sýr , oboje z Pagu .... .
 Autor:Danča
(neregistrovaný)
 Datum:22.1.2010 09:03
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Miloši, já vím - říkal nám to domácí (že je to "ilegalno"). Ale taky říkal, že je to výborný a měl pravdu. A řekla bych (bohužel), že místní si s tím hlavu nelámou - nakupují to od rybářů bez ohledu na to, jestli se to může nebo ne.
 Autor:Veronika
(neregistrovaný)
 Datum:24.1.2010 17:31
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
ono taky záleží na tom u koho bydlíte a jací jsou ti domácí.Když jsem byl v Molunatu ve vile ANA,tak domácí byl rybář a každé ráno,když jsme vstávali,on se vracel z lovu ryb a vždy mi donesl 2-4 ryby,které jsem si jen očistil a na oběd upekl nebo je hodil k večeru na gril.Stálo mě to vždy jen 1-2 plechovky piva,víc nechtěl.Nyní jezdíme do Brely k přátelům již asi 8 let,domácí je kamarád a taky rybář.2x do týdne máme společné posezení s opékáním ryb,kuřat,se štrůdlem atd.Samozřejmě my doneseme naše pivo,slivovici a je to super.
 Autor:Vítek
(neregistrovaný)
 Datum:22.1.2010 09:26
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Máte pravdu záleží na domácím, my jsme díky super domácímu v Ražanji ochutnali báječně upravované a skvěle chutnající chobotnice, různé druhy ryb a taky placky něco jako langoše na sladko.
Na Krku pak si nejraději dávám jejich tradiční těstoviny šurlice se škampi
 Autor:Gabriela
(neregistrovaný)
 Datum:22.1.2010 16:49
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Veroniko, ty,ty,
Milošhr má pravdu. Taková ryby vlastně není rybou. Určitě je ta míra jiná.
 Autor:matěj
(neregistrovaný)
 Datum:23.1.2010 18:06
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Ještě jen takovou malou osvětu k Sardinkám - pokud ode mne dále snesete ? Sardine-ribičke-grilice a nevím pod kolika dalšími názvy jsou tam všude nabízeny (většinou grilované a fritované), mají maso světlejší a Sardele tmavší (malé ančovičky), spíše známe jako slaná "očka" s kapari v malé plechovičce nebo pasta v tubě - obojí vynikající. Jen tak mimochodem - už jste někdy na moři viděli když "táhnou sardinky" ? Není to nic neobvyklého s trochou štěstí můžete zhlédnout, při klidném moři, ponejvíce ráno nebo k večeru u pobřeží, jakési při hladině, pohybující a čeřící se velká kola.
 Autor:milošhr
(neregistrovaný)
 Datum:24.1.2010 05:20
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
A taky vidíte na moři světýlka - to jsou právě ti rybáři, kteří je i pro nás loví.
 Autor:Veronika
(neregistrovaný)
 Datum:24.1.2010 17:35
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Matěji a Miloši,ta mnou psaná míra je správná a vím - říkal nám to domácí - že je to "ilegalno". Ale taky říkal, že je to výborný a měl pravdu. A řekla bych (bohužel), že místní si s tím hlavu nelámou - nakupují to od rybářů bez ohledu na to, jestli se to může nebo ne. Tak to u nich kupujeme ilegalno taky. A nezlobte se za to na mě.
 Autor:Veronika
(neregistrovaný)
 Datum:24.1.2010 17:34
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Veroniko jaképak zlobení ?...sám jsem je ochutnal, jsou vynikající. Tím potvrzuji, že si hlavu nelámou jen tak z ničím - je to o byznysu za každou cenu.
Znám ale i "rybáře" (píši záměrně v uvozovkách), co distribují mořské plody co by vlastní úlovky, zakoupené v marketech jako je Studenac či v Konzumu ! To ať si každý přebere jak je libo a popřemýšlí v jakém stavu asi ? Čerstvě chycené a nemražené asi těžko, na druhou stranu by to ale měla být i určitá výhoda a záruka nezávadnosti.
Ale to jen tak na okraj, už se těším, jak si ty "mírové sardinky" opět ugrilujeme, neboť pro mne to není jen delikatesa, ale i závislost
 Autor:milošhr
(neregistrovaný)
 Datum:24.1.2010 18:45
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Vždy si pochutnáme na jídle zvané MJEŠANO MASO.Je to hodné muziky za málo peněz a ještě k tomu fakt chutné. V Pakoštane toho bylo tolik že to byl problém dojíst a to z čilého nerozumu jsem ještě před donesením jídla objednal Girice.
 Autor:JIRKA
(neregistrovaný)
 Datum:6.2.2010 20:50
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Kamaráde,
mých 108 kg hovoří přímo tvými ústy. A to jsem schopen mezi to vrazit ještě mleté maso - musí být málo tučné, čili hovězí a někde k tomu i skopové (vepřové moc ne)a dohromady se tomu potom říká čevapi. K tomu ještě kajmak - ovčí sýr - a neštěstí je hotovo. Prostě taková bašta a ještě ten slaný mořský vzduch - to je potom žíža na karlovačko a travaricu.
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:7.2.2010 09:59
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
JO jo,mých 118 kileček taky něco spořádá.
 Autor:JIRKA
(neregistrovaný)
 Datum:7.2.2010 12:25
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Jirko, 118 kg. Hanbo. Ale neboj, to nám nikdo nevezme. Být, hubený, nemocný a navíc ještě chudý - to je špatná kombinace.
Takto jsem tlustý, nemocný a navíc chudý. Proč tedy to přísloví - až Ti tlustí budou hubení, tak Ti hubení budou studení ?
Těšme se na HR a jistě se třeba uvidíme na pobřeží. Voda mi moc nechutná !!!
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:7.2.2010 18:45
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Jo a těch ribic - na posezení 0,85 kg a k tomu malo kruha i vino. Lahví bylo povícero a z konoby se šlo za doprovodu policije ráno. Ne že by nás zatkla ale mi zpívali české a moravské a oni dalmatinske pjesne. Jo to byla moucha jak hrom.
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:7.2.2010 18:50
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Ty máš tedea spotřebu. To já alkiš nepiju vůbec. Ty rybky se už v tobě nemohly ani otočit cos jich tasm nadrtil.
 Autor:JIRKA
(neregistrovaný)
 Datum:7.2.2010 20:36
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
A co ti nakonec zůstane.
Chceš platit a nemůžeš. Saháš do kapsy a zjistíš , že do zadní kapsy nedostaneš ruku. Brání Ti v tom prkénka truhly.
Takže alespoň toto. Chi, chi !!!
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:8.2.2010 10:38
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Václave nevím jak tobě a nebo dalším na foru ale mě v Chorvatsku chutná pizzička. Suprová. Na Murteru jsme se s ní dorážely po cestě z večerních procházek. Těstíčko jak blatíčko. Pak na to Václave buchneš zmrzku a razíš k domovu.
 Autor:JIRKA
(neregistrovaný)
 Datum:8.2.2010 19:23
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Ahoj,nedá mě to abych se neozvala...Z pizzy jakou dělají v Hr by si měli brát příklad někteří umělci u nás.Velikost a to co je na ní naservírované,to prostě nemá chybu.Viz. pizza v Duče..............
 Autor:Kateřina
(neregistrovaný)
 Datum:8.2.2010 23:25
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Ještě z té zmrzky by si měli taky vzít příklad a ne když se řekne kopeček tak je to tady fakt jen zarovnanej kopeček.
 Autor:JIRKA
(neregistrovaný)
 Datum:9.2.2010 15:38
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Jiří, nejsem velký příznivec pizzy. Za mých mladých let toto nebylo. Ale když ji má třeba vnučka - neopomenu okoštovat.Ovšem zmrzlinka - sladoled - jó, to je jiná. Já sám jsem takový masožrout. Ale skopové s gyrosem - k tomu jako jen tak trochu hovězího a salát a pak jdu domů.
Jednou jsem projížděl přes Vodice a byl večer, šli jsme do restaurace na jídlo a ptal jsem se číšníka , že se nám tam líbí a jestli jeden nocleh v apartmánu atd. On řekl že jeho rodina pronajímá a tak mi to jel ukázat a já se ubytoval.
Když jsem přijel zpět do té restaurace, máma již měla jídlo a já měl steak. Prostě to snad byla upečená celá kráva.
Od té doby - jedeme třeba na týden na hotel nebo penzion a min tři noci tam nebo zpět se stavíme u nich.
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:9.2.2010 16:45
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Ještě jenom osobně. Murter nemám rád. Byl jsem svědkem velkého požáru. Moc lidí přišlo o život a nikdo jim nebyl schopen pomoci. Tak rychlé to bylo. Než jsme loď stáhli ke břehu bylo pozdě. Hrůza. Ale i to patří k životu.
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:9.2.2010 16:49
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Jakej požár? 4eho?
 Autor:JIRKA
(neregistrovaný)
 Datum:9.2.2010 17:00
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Na jednom z ostrovů vypukl požár vegetace. Na tom kopci byla nějaká rozhledna a hasiči rozhodli, že budou hasit od shora. !!!!
No a vrtulníkem se nechali schodit nahoře. V tom momentě došlo ke komínovému efektu - byl to takový úvoz a zahynulo jich tam dvanáct. Nejmladšímu bylo asi 17 let. Ten třináctý - jejich velitel - spáchal sebevraždu ve vězení ve splitu třetí den po neštěstí. Toto bylo před dvěma lety.
Jinak Murter a okolní ostrovy byly před sto lety plné stromů ale veliký požár tuto vegetaci zcela zničil. Dnes jsou ostrovy holé , se, tam keř. Jenom jak je maják a posádka, tam něco roste.
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:9.2.2010 23:39
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Prosimte Vaclave,bylo to nestesti ale tohle bylo forum o jidle! podle toho jak to pises si dramatik
 Autor:Karel
(neregistrovaný)
 Datum:10.2.2010 07:17
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Karle,
je to v pořádku. Odpovídal jsem pouze na dotaz. Ne každý o tom musí vědět ale každý je povinen nedat příčinu k takovému neštěstí. A opak byl v tomto případě!!!
Ale v tom jídle, to jo! To jsem dramatik.
Jenom ty různé ingredience které se nechají použít.
A v tom asi nebudeme jednotni. Jsem v důchodu a to již delší dobu. Mám tedy čas sedět někde na pláži nebo na lavičce a nebo v restauraci. A hledím - přijde parta čechů a dají si něco k jídlu. Na stole jsou různé "přichuceniny" a jiné k upravení chuti daného jídla. Ostatní národy - plně je použijí. Češi - nikoliv. Dají si maximálně chleba. Mizivá, ale opravdu mizivá troška se snaží jídlo upravit. Jsou tam různé oleje na úpravu salátů, je tam různé koření a nikdo nic. Neříkejte mi, že v HR jsou tací kuchaři, kteří se trefějí do chuti strávníkům. Možná dvaceti ze sta ale co těch 80? Když to zkusíte, třeba i ta oliheň bude přijatelnější.
Dal jsem si dary moře. Vedle u stolu jsem slyšel poznámku - to bych se poblila. No a já ne. A spousta dalších lidí také ne. Jenom si myslím, že slovník dámy nebyl na místě. Spousta cizinců umí a nebo dobře rozumnějí česky.
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:11.2.2010 08:53
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Venco vubec nechapu tvuj prispevek,takovej zmatenej.ja jen psal ze pises o nestesti pozarniku na foru o jidle..bylo to jen rejpnuti:) a tom dochucovani to ti nevim,spis to nasi neumi dochutit asi nevi jak,ja treba maso atd bych vedel ale olihen ne:)) ja si davam v Omisi Kalamary smazene cerstve a s tema nemusi delat nic...jo a patrim k vasi particce..je mi 30 a bojuju celej zivot s laskou k jidlu,sice sportuju od mala ale po bouracce pohyb moc neni a pribiram,sice obcas posilovna lae mam kolem 100kg porad.... jidlo je droga a ja s ni bojuju denne:)) uz se tesim na cerven do Stanici a Omise jak budu bastit kalamary nebo Zagrebsky rizek...tak se mejte
 Autor:Karel
(neregistrovaný)
 Datum:11.2.2010 11:18
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Karle, ten Murter připomněl Jirka a že to tam je super já jsem napsal že MURTER nemám rád kvůli tomu neštěstí. Jinak nic to neznamenalo. A vařejí tam stejně dobře jako i jinde na pobřeží. Jidlo je droga, bojuješ s ní ? Já také ale věz, že prohrávám. A v tom dochucování máš pravdu - asi je problém ve znalosti co stím a jak na to.
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:11.2.2010 19:58
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
V létě jedeme do Tučepi. Nemáte někdo nějaký typ na doboru restauraci či jídlo. co tam máme určitě ochutnat?
 Autor:Petra
(neregistrovaný)
 Datum:10.2.2010 11:27
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Hele z těch slov výše Karle zjistíš,že Václav je tady na lajně o jídle správně. Dává tomu v jídle řádně zabrat. Hele ta Pljeskavica to jsem na Murteru neviděl. Je to mnamka? Jedeme letos do Živogošče tak tam to třeba bude.
 Autor:JIRKA
(neregistrovaný)
 Datum:10.2.2010 19:16
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
ja som si pochutnal na zmrzline
 Autor:jojo
(neregistrovaný)
 Datum:11.2.2010 13:22
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Zmrzka super. Už ted se nám u nás na ni sbíhají sliny.
 Autor:JIRKA
(neregistrovaný)
 Datum:12.2.2010 18:17
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
tato odpověď je velmi správná a třeba v Bašce Vodě jsem na takovém malém náměstíčku přímo na té "kolonádě" dal s mamkou kafe. Vnučka zmrzlinku. Ten se k nám choval jako kdyby to byl můj vlastní brácha a to bylo doslova znamení : noste na stůl !!! Kafíčko, zmrzlinka, zákuseček a bylo toho za 120 KN. Časově za 20 min a chuťově splněno na 140 % !!!!! No a toto Vás potká všude kde je nápis Sladoled - slastičarna. A je to dobré !!! No za ty prachy - nedej si !!
 Autor:Václav
(neregistrovaný)
 Datum:21.2.2010 08:54
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Nebudu řešit ceny!Já si vnejvíc pošmákl na pršutu a Pažském síru v Brele nad pláží, číšník k tomu doporučil viníkající vínko!Pohádka,k tomu olivy a kruhnebylo co řešit!Ono kdyš tam člověk jede tak si má také nastudovat kam jede co može očekáva co má hledat vyskoušet,po tom je to jiná.Každým rokem skůšám něco jiného a musím konstatovat ,že mají vynikající kuchyň,a nejlépe vaří domácí!Její opečené ryby s bramborovým salátem......
 Autor:Venca
(neregistrovaný)
 Datum:12.4.2010 22:40
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
pokaždé si nejvíc pochutnám na mušlích a krevetách.Sice jsou všude dělané na jiný způsob ale excelentně. V Segedu Donjim v malé hospůdce u pláže byly mušle asi nejlepší včetně česnekového chleba dpporučuji.
 Autor:ludek
(neregistrovaný)
 Datum:13.4.2010 09:20
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Ahoj,na Ranči tam super vaří a vše.Mořské potvory a speciality od Mariny až za přístav, tam najdeš co se ti bude líbit.Jezdím tam už 10let.Letos jedu 17.7.2010
 Autor:Leo
(neregistrovaný)
 Datum:13.4.2010 12:49
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Myslím tím v Tučepi.
 Autor:Leo
(neregistrovaný)
 Datum:13.4.2010 12:51
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
My tam jedeme 24. 7. Už se nemůžu dočkat. Děkuji za typ.
 Autor:Petra
(neregistrovaný)
 Datum:13.4.2010 14:36
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Ja si vždy domov veziem niekoľko pohárov figovej marmelády.
To je Vám mňamka, a z vianočného pečiva na mňa vďaka nej dýchne duch Jadranu.
 Autor:Stázka
(neregistrovaný)
 Datum:13.4.2010 16:32
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Já si ještě k fíkové nakupuju jejich výbornou šípkovou marmeládu ta taky nemá chybu.
 Autor:Gabriela
(neregistrovaný)
 Datum:13.4.2010 16:42
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
s tou šípkovou marmeládou to je fakt doma takovou nikde neseženu tak se téším letos zase na tu jejich
 Autor:ludek
(neregistrovaný)
 Datum:15.4.2010 10:25
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Taky tak ...těším se a nakoupím větší zásoby než loni :-D Ujalo se to také jako výborný dárek pro rodinu domů.
 Autor:Gabriela
(neregistrovaný)
 Datum:15.4.2010 12:21
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
mne chutia všetké druhy Ajvarov-zeleninové pomazánky z rajčin,baklažánu,papriky,mňam
 Autor:Marcy
(neregistrovaný)
 Datum:6.8.2010 12:55
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
nevím jak se to jmenovalo dali jsme si to v horách nad Baškou Vodou. Jmenovalo se to tam Konoba topiči.Jednalo se o maso
všeho druhu pečene z bramborem v dřevěném uhlí.Moc nám to chutnalo i když to bylo drhé jak ludra.

jinak se už celkem těším.
 Autor:kali
(neregistrovaný)
 Datum:18.4.2010 15:22
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Peka :-)
 Autor:xxxxx
(neregistrovaný)
 Datum:18.4.2010 16:00
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
ja jsem si nejvic pochutnala na koblihach s pudinkem v Omisi a na zakuskach v Omisi a v Podgore.
 Autor:alena
(neregistrovaný)
 Datum:24.4.2010 19:11
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
tý jo, samé mořské "potvory" a maso...najím se tam vůbec já, jako vegetarián?? =/ =)
 Autor:terka
(neregistrovaný)
 Datum:6.8.2010 09:13
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Určitě se něco najde i pro tebe :-) Já jím skoro všechno. Miluju těstoviny a musím říct, že už se nemůžu dočkat až si dám lazaně, jsou i pouze ze zeleninou, záleží jaké si vybereš. Jsou vynikající bez masa i z masem a to na Makarské :-) Nebo si můžeš dát zeleninový salát. Máš na výběr k dochucení nejrůznější octy, oleje a jsou opravdu moc dobré. Holt slunce dává všemu více chuti :-)
 Autor:Osinka
(neregistrovaný)
 Datum:6.8.2010 12:33
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
tak to je super, saláty to jistí =D ona je to v podstatě jediná strava, kterou jím =D ale tak pizzu tam budou mít taky stoprocentně. Lazaně se zeleninou? hmmm...to může být dobré, ještě jsem to nejedla.
 Autor:terka
(neregistrovaný)
 Datum:16.8.2010 08:17
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Já jedla lazaně se zeleninou až v Chorvatsku :-) Můžu ti říct, že je dělám i doma i z masem, ale nikdy jsem je neměla tak dobré jako oni :-) Neboj, pochutnáš si i bez masa :-)
 Autor:Osinka
(neregistrovaný)
 Datum:16.8.2010 09:40
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
jéé, hned se víc těším, když vím, že se tam taky najím =)
 Autor:terka
(neregistrovaný)
 Datum:16.8.2010 10:59
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Tento příspěvek byl přesunut administrátorem

My sme si tentokrát pochutnali na vysmážaných kalamároch, chutila nám ryba ORATA, a zmrzka nemá chybu.
 Autor:viva
(neregistrovaný)
 Datum:8.8.2010 21:43
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Tie kalamáry chutili aj mne ale takmer 20 rokov varím guláše živánky ,divinu a skrátka grilovaných vecí som prejedený ide mi to hore krkom . Čo ma ale prekvapilo grilované sardely to je teraz pre mňa najnaj už ich zháňam na gril ...Ale asi preto mi tak chutia že som ich výdatne zapíjal pivom ...ked mi ich pred tým núkala moja managerka tak som ohrńal nosom najjednoduchšie veci sú najlepšie
 Autor:baca
(neregistrovaný)
 Datum:19.8.2010 17:27
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
U nás taky vedou kalamáry, nejlépe "pohane" obalené ve strouhance, těch se můžem ujíst, a pak girice.Letos, když jsem si dali girice v restauraci na pláži, u sousedního stolu se o nich vyjadřovali pohrdlivě nějací Ostraváci, asi neví co je dobré:-))
 Autor:Cecilie
(neregistrovaný)
 Datum:20.8.2010 15:48
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
To máš pravdu,že girice jsou výborné.
 Autor:Jíří Pečénka
(neregistrovaný)
 Datum:20.8.2010 22:04
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Příspěvek připojuji za mé děti, které si nejvíce pochutnali na palačinkách a tom velkém množství marmelád, pomazánek, příchutí, které dělají a dávají na promenádě na Makarské.Palačinky 8kn-výtečné!
 Autor:Petra
(neregistrovaný)
 Datum:21.8.2010 15:43
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Také na promenádě v Tučepi, konkrétně v bistru Tamaris dělají výborné palačinky, jinak letos jsem ochutnala kromě grilovaného tuňáka i tuňákový salát (kousky tuňáka,ledový salát,olivy, okurka,) moc dobrý.
 Autor:babča
(neregistrovaný)
 Datum:23.8.2010 17:08
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Já si opětovně pošmáknul na domáci Rakiji s orechom a samožřejmě smokvě , Jen se mi nepodařilo okoštovat hovězí pršut opětovně ho neměli . Na ten nemám štěstí .
 Autor:Perruche
(neregistrovaný - IP: 46.33.101.***)
 Datum:4.9.2013 13:55
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Já osobně upřednostňuji Rakija se smokve a k tomu girice vauu
 Autor:Míra
(neregistrovaný - IP: 213.129.156.***)
 Datum:4.9.2013 14:31
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Jo, orahovica; letos nám ji přivezla dcera, protože jsme museli vynechat.Chorvatská nemá chybu,odnikud mi tak nechutnala, měli jsme párkrát koupenou u nás, ale nebylo to ono.
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.190.***)
 Datum:5.9.2013 20:09
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
orahovica - pinot sivi + girice
 Autor:karči
(neregistrovaný - IP: 78.99.12.***)
 Datum:9.9.2013 20:28
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Orahovicu si děláme i doma a to do 2 litrové sklenice nalejeme naši slivovici, rozpůlíme několik zelených ořechů, přidáme nějaké koření a necháme to na slunci tak 1 měsíc. Potom jsme to ochutnali a zjistili jsme, že je výborná, stejná jako Chorvatská. Naučili jsme se to od našich přátel z Brely.
 Autor:Valach
(neregistrovaný - IP: 89.24.153.***)
 Datum:10.9.2013 08:33
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Černé mušle (Slávky), kalamáry na grilu i fritované, girice, ryby na grilu- Brančin, Orada,Oslič - vše výborné na Čikatu a v Malém Lošinji
 Autor:Radek
(neregistrovaný - IP: 80.82.153.***)
 Datum:12.9.2013 22:12
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Letos v Šibeniku jsem si nejvíce pochutnal, když pominu ryby a plody moře, na pečeném seleti z řeznictví ve staré tržnici. Musel jsem tam pro něj sjet pak ještě jednou. Prostě lahoda nesmírná, a za poloviční cenu než to prodávají v motorestech u silnice.
 Autor:Antenio Panderas
 Datum:1.12.2013 14:19
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Šibenik jsem vždycky jen míjel, ale příští dovolenou je to kandidát na výlet. Můžu poprosit o místopis, kde to bylo?
 Autor:Jirka
(neregistrovaný - IP: 79.127.207.***)
 Datum:2.12.2013 15:05
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
Sibenik je pro me osobne nej mesto v HR s neskutecnou atmosferou. Fakt je to tam krasne, mohu Vam poslat mail s tim, co by Vas zajimalo...
 Autor:Antenio Panderas
 Datum:2.12.2013 20:29
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Na čem sis pochutnal v Chorvatsku? Údaje o příspěvku
největší bašta letos byla u domácího ve srimě domácí kuřátko na rožni ,jejich domácí chleba a pečené telecí a nakonec víno babič.no prostě boží
 Autor:radek skuhrovec
 Datum:3.12.2013 12:39
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2018 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist