Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Co určitě ochutnat

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Jedeme poprvé a mě by dost zajímalo co si v Chorvatsku dát a na čem si pochutnat a obráceně za co raději ani kunu neutratit.
 Autor:RadekK
 Datum:29.4.2012 15:40
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
karlovačku lemond, v tom horku nemá chybu:D
 Autor:Horal
(neregistrovaný - IP: 212.96.164.***)
 Datum:29.4.2012 16:20
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Pivko je jasné ale spíše jsem myslel na žrádlo jako správnej čech.
 Autor:RadekK
 Datum:29.4.2012 16:37
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Kongo-plata.Výtečná záležitost v Podgoře v restarauntu Palme.
Tác plný dobrot(grilované maso,kuřecí,vepřové,hovězí,mleté.zelenina ,rizoto,hranolky)
již za 56 dní si to zase dáme:-))
 Autor:pítrs
(neregistrovaný - IP: 92.243.192.***)
 Datum:29.4.2012 17:07
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Určitě rybu, my jsme zažili neuvěřitelný kulinářský zážitek v hospodě Dionýzos v osadě Vlaka na ostrově Svatého Klementa u Hvaru, kdy tam jeden domorodec donesl na harpuně nějakou rybu, jméno jsem zapomněl. Domácí kuchař z ní během cca hodiny vykouzlil takový zázrak, že se mně o něm zdá ještě dnes.
 Autor:Borek
(neregistrovaný - IP: 94.112.99.***)
 Datum:30.4.2012 15:40
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Co je dobré, Olihen na grilu s hranolkama a nebo jen taková chutovka smažené Grice(sardinky)Grice stojí od 25-40 kun Olihen od 70-80 kun....:)a ještě to jejich Čevabčiči lepší jak naše(podle mě)....:)
 Autor:Jiří SVOBODA
 Datum:30.4.2012 15:54
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Souhlasím s čevaby, ale chutná mi i plieskavica. Občas chodíme i na pizzu, kterou Chorvati dělají kvalitně a cestou zpět si dáme, zmrzlinu nebo i pivko Karlovačko a žena gemišt, vínečko michané s minerálkou.Cenově je to podobné,jako u nás a nestěžujeme si. DOBROU CHUŤ :-)))
 Autor:Valach
 Datum:30.4.2012 19:56
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
jo na pizzu sem zapoměl bez té bych si večeři ani neuměl představit,frutti di mare, qattro formaggi,qattro stagioni mnam....:)už se na to letos těším ještě 60 dní a tradá Chorvatsko
 Autor:Jiří SVOBODA
 Datum:30.4.2012 21:19
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Nejsou to spíš girice ?
 Autor:Pavluša
(neregistrovaný - IP: 212.79.110.***)
 Datum:1.5.2012 08:02
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Lignije na žaru,morsky pes,slávky/mušle/,Karlovačko,pelinkovac,víno Prosek,Maraschino.Už za 35 dní.To máme hotel Funimation.s allincl.Na všetky tieto jedlá tu majú výborných kuchárov.Potom nasleduje mesiac diety.Teíme sa veeeľmi
 Autor:Viera
(neregistrovaný - IP: 46.34.253.***)
 Datum:1.5.2012 10:59
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Čevabi a pljeskavicu dělají jenom z masa, necpou do toho strouhanku, jako u nás v některých hospodách, proto asi ta lepší chuť - a umí vybrat to správné koření.Dále ryby-máme raději opékané na roštu,zeleninová příloha. V Makarské na promenádě nám chutnalo i rizoto s mořskými potvorami,v Tučepi mají výborný burak (něco jako palačinka, buď s masem nebo se sýrem). Jste od toho sice umaštěný až běda,ale chutná výborně.
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.175.***)
 Datum:1.5.2012 15:35
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
máš pravdu Girice.....:)
 Autor:Jiří SVOBODA
 Datum:2.5.2012 05:38
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
girice ili ribice - je to jedno. Sardele jsou malinko větší a jsou s přílohou. Girice jsou s kruhom(chlebem)
No a jak někdo píše že je dobrý i morsky pas. tak ten je ale málokdy- morsky pas = žralok.
Jen tak mimochodem - je období kdy ryby prostě na hospodách nejsou. Velké vlny a ryby jdou dolů a tedy "neberou".
Čevabi - hovězí maso + trochu skopového + vejce + trochu strouhanky + koření a udělají se válečky, ty se malo převařejí a teprve potom se usmaží.
Jo hrvatska kuchyně je moc dobra, ale musí se umět a nebát se toho. Nejím rybu zubatac. Dobrá sice je ale moc kostí.
 Autor:wendy
(neregistrovaný - IP: 46.13.152.***)
 Datum:6.5.2012 04:41
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
jooo, to je skvělý. Ty co dělají u nás nejsou ani tak z poloviny dobrý.
 Autor:hanka
(neregistrovaný - IP: 88.100.48.***)
 Datum:16.5.2012 20:45
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
...pršut,Proška :-),fíky....
 Autor:Evule
(neregistrovaný - IP: 90.176.211.***)
 Datum:1.5.2012 22:14
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Dovolil bych si menší opravičku wendy..Sardel obecná/ančovička/taky známá očka, je mořská rybka velikosti 8-15 cm a má tmavší maso než sardinka. Sardinka je ta, co se nejvíce ve středomoří na grilu, pánvi či fritéze pod různými názvy připravuje a v restauracích nabízí (atlantské bývají i větší než 15 cm)..ale rybky to jsou vynikající obě.
 Autor:milošhr
(neregistrovaný - IP: 80.188.8.***)
 Datum:6.5.2012 07:53
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
moc mi chutná vše. Salaty, ryby, pomfrity a hlavně masa. To je moc dobrá věc. A protože bydlím tady - piji pivo málo. Max. Karlovac. Ostatní moc ne. Ale jakmile jsou ribice - vodu nemohu polknout přes jazyk. Asi chtějí opravdu plavat a jenom v pivu.
 Autor:wendy
(neregistrovaný - IP: 46.13.152.***)
 Datum:7.5.2012 17:55
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Jsem nenáročný, Pizza, nějaká potvůrka, ryba na grilu,saláty, ovoce, zmrzlina a hlavně k pití...dobře vychlazená Jamnica. Dle mého je to jedna z nejlepších minerálek.
 Autor:Jirka
(neregistrovaný - IP: 212.47.19.***)
 Datum:7.5.2012 18:44
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
V podgoře si dáváme dost pizzu, je báječná a taky souhlas ...čevabčiči nemá chybu, naše oblíbená večeře.
 Autor:ada
(neregistrovaný - IP: 86.49.12.***)
 Datum:16.5.2012 00:07
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
V Tučepech mají vynikající rizoto s mořskými plody za 45 kun a jehněčí pečené na roštu už se zase těším až si ho letos zase dám....:-) už za 44 dní
 Autor:Jiří SVOBODA
 Datum:16.5.2012 05:16
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Ahoj Jiří,v Tučepech je dobrý Ranč a super jídlo.Byli jsme tam s Lukym a letos opět.
Jedeš do Bašky?
 Autor:Leo
(neregistrovaný - IP: 81.200.56.***)
 Datum:16.5.2012 17:51
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Ahoj Leo jo letos do Bašky Vody,jo znám Ranč však jsme v loni o něm mluvily...:-)kdy jedeš?
 Autor:Jiří SVOBODA
 Datum:16.5.2012 20:21
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Ahoj Jiří,Tučepi 14.7. na 14 nocí.
Leo
 Autor:Leo
(neregistrovaný - IP: 81.200.56.***)
 Datum:17.5.2012 17:48
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Jirko, mi a mé manželce chutnaly girice s hranolky a salátem a samozřejmě taky rizoto s mořskými plody.
 Autor:Jiří Pečénka
 Datum:16.5.2012 18:32
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Jirko máme stejné chutové buňky....:-)a co je ještě dobré pohár Banana Split....:-)
 Autor:Jiří SVOBODA
 Datum:16.5.2012 20:26
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
ještě bych doporučil "Peka" maso bud veprové, jehněčí,skopové, brambory ,kapie,mrkev opravdu super dělá nám to náš domácí a už se na to moc těším
 Autor:David
(neregistrovaný - IP: 90.181.24.***)
 Datum:16.5.2012 22:21
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Dobrý den .Tak jsem si vygoogloval foto tohoto pokrmu a zjistil jsem že to jíme doma už dost dlouho asi 30 let ,ale nevěděl jsem že jíme PEKU no to víš že ji tam skousnu abych porovnal ,myslím že rozdíl bude hlavně v koření a votom to je.
Peka - chorvatské jídlo
SUROVINY
4 kotlety mrkev¨, zelí pórek cibule brambory
POSTUP
Kotlety naklepat, osolit, popepřit. Zeleninu nakrájet - ne moc najemno : smíchat a posolit.Nakrájet brambory, v míse zamíchat s kořením, paprikou a olivovým olejem. (měsíčky).
Do pekáče dáme maso, na to zeleninu a na to brambory, a potom pečeme.
 Autor:28404petr
 Datum:17.5.2012 04:41
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Pro upřesnění "PEKA" není jídlo jako takové, ale způsob tepelné úpravy. Rozdělá se oheň v peci, nebo v krbu, když zůstanou jen žhavé uhlíky, tak se do nich vloží mísa s pokrmem( zelenina, maso,nebo plody moře apod.cibule, brambory, vše promíchané s kořením,variací je celá řada). Přiklopí se takovou zvláštní poklicí a vše se zahrne žhavými uhlíky.Doba pečení závisí na druhu masa. Výsledek je fantastický. Této úpravě se říká pokrmy pod pekou.Peka může být jak z kovu, tak ze žáruvzdorné "keramiky".
 Autor:Mikina
(neregistrovaný - IP: 85.71.237.***)
 Datum:17.5.2012 19:17
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Aha tak to mi to děláme v troubě tak že jsem trošku mimoň,ale suroviny jsou stejné.Petr
 Autor:Petr
(neregistrovaný - IP: 82.99.180.***)
 Datum:17.5.2012 19:23
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Nejsi žádný mimoň,ať pod pekou, nebo v troubě, důležitý je výsledek a tím je dobré jídlo. Doma, ať děláš co děláš, bude mít vždy jinou chuť než v HR. I když jsem si dovezla jejich koření a snažila se sebe víc, prostě to nebylo ono.
Pokud máš štěstí na domácí, tak někdy pro ubytované hosty peku připravují.
Ten předchozí příspěvek byl jen tak na vysvětlení, rozhodně jsem to nemyslela jako poučování.
 Autor:Mikina
(neregistrovaný - IP: 85.71.237.***)
 Datum:18.5.2012 00:38
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Mikino já to nebral jako poučování ,ale vysvětlení o co kráčí a děkuji za to .Vzpomněl jsem si že na Hvaru byl jenom plynový dvouvařič.Kamarád měl sebou rodiče a jeho máti udělala na žhavém uhlí francouzské brambory a tatík je chválil že mají úplně jinou chuť.Tak jestli právě v tom vaření na ohni není zakopanej pes.Kdo ví? Ahoj Petr.
 Autor:28404petr
 Datum:18.5.2012 03:05
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Taky bez poučování, říká se tomu i s vůní ohně a další podstatné je, že zahrnuto do žhavého popele se peče ze všech stran i vrchu..vzpomeňme kdo zná, třeba na brambory pečené v popelu bramborové natě - úžasné !
 Autor:milošhr
(neregistrovaný - IP: 80.188.8.***)
 Datum:18.5.2012 04:24
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Co určitě ochutnat Údaje o příspěvku
Ahoj, měl by někdo tip na dobrou restauraci s příznivýma cenama v Trogiru a okolí? Díky za tipy :)
 Autor:xradka
 Datum:31.7.2012 10:02
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist