 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat
| Údaje o příspěvku |
Pro upřesnění "PEKA" není jídlo jako takové, ale způsob tepelné úpravy. Rozdělá se oheň v peci, nebo v krbu, když zůstanou jen žhavé uhlíky, tak se do nich vloží mísa s pokrmem( zelenina, maso,nebo plody moře apod.cibule, brambory, vše promíchané s kořením,variací je celá řada). Přiklopí se takovou zvláštní poklicí a vše se zahrne žhavými uhlíky.Doba pečení závisí na druhu masa. Výsledek je fantastický. Této úpravě se říká pokrmy pod pekou.Peka může být jak z kovu, tak ze žáruvzdorné "keramiky". |
| Autor: | Mikina | (neregistrovaný - IP: 85.71.237.***) |
| Datum: | 17.5.2012 19:17 |
| Email: | - |
|  Nahlásit nevhodný obsah | |