 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co určitě ochutnat
| Údaje o příspěvku |
| Pro upřesnění "PEKA" není jídlo jako takové, ale způsob tepelné úpravy. Rozdělá se oheň v peci, nebo v krbu, když zůstanou jen žhavé uhlíky, tak se do nich vloží mísa s pokrmem( zelenina, maso,nebo plody moře apod.cibule, brambory, vše promíchané s kořením,variací je celá řada). Přiklopí se takovou zvláštní poklicí a vše se zahrne žhavými uhlíky.Doba pečení závisí na druhu masa. Výsledek je fantastický. Této úpravě se říká pokrmy pod pekou.Peka může být jak z kovu, tak ze žáruvzdorné "keramiky". |
| | Autor: | Mikina | | (neregistrovaný - IP: 85.71.237.***) |
| | Datum: | 17.5.2012 19:17 |
| | Email: | - |
| |  Nahlásit nevhodný obsah | |