Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Recepty sterilizovaných jídel
Text: Já zavařuji pouze maso. Maximálně týden před odjezdem nakoupím čerstvé libové maso a během jednoho večera vše zavařím. Mám velkou teflonovou pánev, na které osmažím osolené maso nakrájené na menší kousky (filetky) s cibulkou. Podle druhu masa je někdy lehce podusím (ne úplně do měkka). Teprve do zavařovacích sklenic přidávám koření. Jedna várka masa z pánve mi vystačí na 2 a kousek sklenic, tzn. že vyrábím i „maso více barev“. Šťávy z pánve samozřejmě moc není. Dávám si pozor abych do sklenic nenalila více jak 1/3 šťávy, zbytek mase zůstane nezalitý. Mám zkušenost, že když je v zavařovačce moc tekutin, při zavařování vybublá až ke gumičce víčka a to se pak „nechytne“. Používám nová víčka jakékoliv barvy, protože červená jsem už 20 let v obchodě neviděla. V Chorvatsku pak k masu přidám čerstvou zeleninu (lečo), rajčatový protlak nebo jen trochu instantní jíšky, podle toho jaké jídlo má být výsledkem mého snažení. Studené zavařené maso (např. filety z kotlety, kuřecí nebo krůtí) používám také pro přípravu „vydatné svačiny“ při celodenních výletech. Závěrem moje zásada: Nikdy se nerozpakuji svou podomácku vyrobenou konzervu vyhodit, když mám podezření, že není úplně v pořádku!!!!
Přidáno:3.6.2009 07:40
Autor: Vladka (neregistrovaný)

Zpět na téma "Recepty sterilizovaných jídel"

Fórum:   Ostatní
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist