Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Doprava - Platba za pobyt

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Platba za pobyt Údaje o příspěvku
Chcel by som sa opýtať na skúsenosti s platením za apartmány. Hlavne ma zaujíma, ktorá varianta prevláda. Rezervácia-záloha-príchod. A potom - či platíte hneď zvyšok peňazí za celý pobyt alebo platíte na konci, prípadne niekedy v strede doby pobytu ?
A ako je to vlastne ošetrené - je to vždy na majiteľoch alebo existuje aj nejaký predpis, ako sa má platiť ?
V prípade, keď nejdem cez cestovku, ale komunikujem priamo s majiteľom aparmánu. Som, teda, povinný zaplatiť po príchode zvyšok sumy na požiadanie majiteľa apartmánu ?
Ďakujem.
 Autor:Mike
(neregistrovaný)
 Datum:6.7.2009 06:24
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Platba za pobyt Údaje o příspěvku
Předpisy???nejedeš na organizovanou dovolenou od ROH,ale jako svobodný občan/s naditou prkenicí/ ke svobodným lidem,kteří mají pronajímání často jako jediný zdroj obživy pro sebe a svou rodinu.12x v Chorvatsku,vždy na blind/t/a vždy to bylo na dohodě mezi mnou a domácím/Gazda-gazdina/.Mám model takový,že si vyhlédnu místo,apartmán,oslovím domácí,prohlédneme se ženou místnosti,domluvíme počet dní,CENU a placení je vždy až po skončení pobytu-vše je na dohodě a čestné slovo-trumfy,tj peníze,máš ty u sebe v prkenici.V posl.době se domácí jistí tím,že se pokouší zadržovat pasy po dobu pobytu,ale druhý,či třetí den jim řeknu o pas,že jedu na výlet a když se cukají,tak jim řeknu,že jedu na výlet a že jsem sem nepřišel krást,ale odmorovať-a máš je na své straně.Pokud se nedomluvíte/není místo pro kompromia/,tak jednoduše jdi o dům dál a je hotovo.Ještě jsem neslyšel,že by někdo nesehnal ubyt.Jazyk?-pokud jde o prachy,tak rozumí dobře,pokud ne,tak znají někoho kdo rozumí,nebo znají někoho kdo zná někoho kdo rozumí atd.atd.Ano,platí zákon,že každý turista musí být přihlášen,ale málokdo to striktně dodržuje.Jednoho přihlásí na turist biro,druhého na černo pro sebe/bez daní/.Neboj se ,vyraž třeba na Hvar-Ivan Dolac a tam je u krámku budka/agencija Jadran/,paní šéfová je původem z Brna a s tou se domluvíš-na netu má své stránky.Huf,to jsem se rozjel.Hezkou dovču přátelé azurového Jadranu.
 Autor:hajduk
(neregistrovaný)
 Datum:6.7.2009 21:50
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Platba za pobyt Údaje o příspěvku
Dík za odpoveď. Nie som mladučký, ani dovolenkový zelenáč :), akurát do HR ideme prvýkrát a nemal som celkom jasno ako je to s platením, lebo kamarát, čo jazdí každý rok, platí až na konci a ak sa mu nepáči, tak býva dva dni ( záloha ) a potom ide preč. A čo som tu čítal, tak mnohí platia hneď po príchode. Čo ma ale zaráža, je záležitosť s pasmi. Ako si môže dovoliť domáci/domáca zobrať/odložiť ti pas ??? Zapíše pre potreby ubytovania a vráti, nie ? Veď toto bolo za ROH, že si nechali môj pas. Chorvátsko nie je rozvojová krajina ani krajina, kde treba vízum, kua ! Pas je predsa môj majetok a beriem ho iba kvôli zapísanému malému dieťaťu, inak OP. To som veľmi zvedavý, či sa s majiteľom nepohádame hneď na začiatku, pretože pas si budem pýtať späť. Ale to predbieham, určite sa dohodneme, kde je vôľa, tam je aj dohoda :)
 Autor:Mike
(neregistrovaný)
 Datum:7.7.2009 06:23
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist