Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Doprava - Do Chorvatska přes Maďarsko - Cesta přes Maďarsko na Drvenik

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Cesta přes Maďarsko na Drvenik Údaje o příspěvku
Zdravím,
opět bych rád poprosil o radu místní experty na cestu do Chorvatska, jelikož je to moje první cesta. Jedeme koncem sprna z Ostravy a moje vyhlídnutá trasa vypadá takto:
Ostrava- Valašské Klobúky- Trenčín na dálnici- Bratislava-přejezd na maďarskou dálnici- Gyor - sjet na Veszprém- opět na dálnici- Letenye - a v Chorvatsku celou dobu po dálnici až na jih.
Já vidím výhodu v tom, že nemusím kupovat dálniční známku v čr a co jsem se dočetl tak přes Maďarsko ten provoz není tak šílený jak přes Rakousko+Slovinsko. Máte nějaké tipy jak cestu upravit? Vím, že jedeme v tu nejhorší možnou dobu pátek odpoledne přes Maďarsko a pak k večeru přes Chorvatsko, jaký se dá očekávat provoz koncem sprna ? Zpátky už pojedeme v září tak doufám že to bude snesitelné. Jakékoliv tipy vřele uvítám.
 Autor:Jan Lomný
 Datum:8.8.2016 21:43
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Cesta přes Maďarsko na Drvenik Údaje o příspěvku
Ahoj dneska jsem se vrátil z Chorvatska (Klek úplně na jihu) jel jsem tou cestou co popisuješ přes Maďarsko ale nejel jsem na Veszprém,ale jel jsem Bratislava,Gyor (po81),Szekesfehervár a od tama po dálnici až dolů na přechod Letenye.Ta 81 se místy opravuje ale není to nic strašného.Na Veszprém jsem taky kdysi jel ale ta cesta byla hrozná,nevím jak teď.Každopádně jsem vyjížděl o půl páté z Kleku a ve Frýdku jsem byl v pět ráno.Celkem najeto 1220 km.Jestli by jsi potřeboval poradit napiš do emailu nebo na forum.
reniha1@seznam.cz
 Autor:René
(neregistrovaný - IP: 93.185.6.***)
 Datum:9.8.2016 16:27
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Cesta přes Maďarsko na Drvenik Údaje o příspěvku
Ahoj, včera jsme se vrátili z dovolené, také to byla naše první cesta autem dolů na jih (Podaca) a měl jsem z toho docela vítr. Jelikož máme na Slovensku příbuzný, naše první cesta vedla Kadaň - Nitra tam jsme přespali a ve 4 ráno pokračovali směr:

Nitra-Komárno-nájezd na dálnici M1 směr Budapešť, před Budapeští sjezd na M0 a následně nájezd M7 a pak už A4 a A1

Někdo může říct,že to je zbytečně dlouhé, protože se dá jet z Komárna rovnou na Székesfehérvár a následně se napojit na M7, jenže časově to vychází dle navigace stejně, ale ta cesta je šílená, samé omezení některé úseky totálně vytlučené a nebo je tam nová cesta kde je nesmyslně daná 40 asi zapomněli sundat značky, protože cestou zpět byla maďarská M7 totálně zasekaná samá kolona tak jsme to právě jeli z Székesfehérváru na Komárno a už nikdy více, je to o podvozek díry jsou vidět na poslední chvíli dálnice mají super ale okresky děs a hrůza.Radě těch pár desítek kilometrů po pěkné dálnici na víc, než toto.

Jinak doporučuji Varaždimu sjet na mýtnou bránu a zakoupit ENC, nám ho prodali i v neděli, celkově jsme zaplatili o 20 kun více než bych platil kartou na branách, ale za těch 20 kun navíc mám krabičku + mi ještě zůstal kredit 80 kun. A úspora času? Obrovská co jsme tak koukali na ty fronty tak celkem cca 2 hodiny čekání v kolonách jsme díky ENC ušetřili.
 Autor:zdenek-e
 Datum:11.8.2016 10:59
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Cesta přes Maďarsko na Drvenik Údaje o příspěvku
Ja som sa vratil z Chorvatska pred dvoma tyzdnami a to co pises o tych dierach tak to az take zle neni.Asfalt tam vymienali a ani som sa velmi nezdrzal.Treba ist podla predpisov a dieram sa da vyhnut.
 Autor:Milan
(neregistrovaný - IP: 95.102.182.***)
 Datum:11.8.2016 17:25
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Cesta přes Maďarsko na Drvenik Údaje o příspěvku
Jelikož jedeš z Ovy, tak bych najel na dálnici v Bytči, tzn. cesta přes FM (cesta přes Paskov se opravuje a objížďka vede po rychlostní silnici na Místek - takže známka netřeba), Ostravici a Bílou a využiješ tak daleko více dálnici na Slovensku.
No a Maďarsko jezdím po 86. Je tam hodně nových úseků. Nedávno jsem se vrátil a cesta přes maďary mi trvala necelé tři hoďky. Z Rajky po Letenye je to 210 km. Ty zapomenuté čtyřicítky na opravených cestách jsem neřešil :-)
 Autor:Tomáš
(neregistrovaný - IP: 195.113.188.***)
 Datum:12.8.2016 22:23
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist