Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:

ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy

DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA 2025

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA 2025 Údaje o příspěvku
Otvírám nové vlákno. Pokud máte pocit, že není ideální psát do 5 let starého vlákna, určitě si můžete kdokoliv založit nové.

Admin
 Autor:admin
 Datum:10.4.2025 18:48
 Email:zobrazit

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA Údaje o příspěvku
Tento příspěvek byl přesunut administrátorem

Tak jak to letos vidí spící forum? Nějaký novinky, změny letos?
 Autor:losos
(neregistrovaný - IP: 37.188.138.***)
 Datum:8.4.2025 09:53
 Email:-

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA Údaje o příspěvku
Dobrý den,
máte úplnou pravdu. Na foru už to není co zde bývalo. Někdy mám dojem, že se dovolenkářům nechce psát svoje zážitky a novinky.

Přeji všem hezkou dovolenou v r. 2025
Zdeněk.
 Autor:Zdeněk
(neregistrovaný - IP: 88.146.217.***)
 Datum:10.4.2025 09:05

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: Re: Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA Údaje o příspěvku
Proto už roky chodím hlavně na : https://forum.ihvar.cz/index.php
 Autor:Mirus
 Datum:10.4.2025 13:11

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: Re: Re: Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA Údaje o příspěvku
......tragický řazení příspěvků.
 Autor:losos
(neregistrovaný - IP: 37.188.160.***)
 Datum:10.4.2025 14:28

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Tohle si myslím i já.
Forum neudržované,chtělo by to pročistit a zjednodušit hledání. Někdo napíše nový přispěvek a vloží ho do 5 let starého tématu. Tam je mnoho příspěvků a než se najde ten nový,tak to přestane člověka bavit.
Jinak jsem pro toto forum obnovit.
Psalo se zde slušně a návštěvník se dost toho z jiných příspěvků dozvěděl.
 Autor:kokin
(neregistrovaný - IP: 94.241.92.***)
 Datum:10.4.2025 16:58

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Také jsem tu ráda čerpala...i psala...
 Autor:babi
(neregistrovaný - IP: 185.51.249.***)
 Datum:13.4.2025 20:32

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Je tady mrtvo jak na Olšanech !
 Autor:Mirus
 Datum:16.8.2025 16:10

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

I já mám dlouho stejný pocit. Ale mohu za to i já. Je tady lehce aktivních jen pár skalních fandů. Toto fórum mi v začátcích pomohlo v tom, k čemu bylo primárně určeno. Napsal jsem na různé ubytovatele před dovolenou třeba i 70 mailů, než jsem některý apartmán zvolil, čerpal informace ze stránek i z diskuze, sledoval dění i přispíval. Nemám stálé místo, jezdím každý rok jinam, dnes ale vybírám ubytování jednodušeji přes Booking a když jsem se dnes brzy ráno vrátil z Drašnice, tak ani nevím, do jakého vlákna bych měl přispět. Třeba o tom, že informace a fotky v nabídce jsou daleko od reality, že ať jedete dálnici nebo mimo, vyjde to na stejně, že jsem Slovinsko tentokrát poněkolikáté objel bez problémů přes Cvetlin a mimo opravované silnice v Trate je celá trasa pěkná a na pohodu, ale také že mi na pláži smrděl nejspíš nějaký trativod z jímky sousedního apartmánového domu, že v hotelové restauraci, kde já měl polo a manželka celou penzi, stálo jedno jídlo 20 éček a pivo 4,50, že internet šel jen někde a parkování zdarma u AP jsem si musel sám vybojovat, že jsem jel domu 1120 km v kuse 17 hodin... Zajímá to vůbec někoho, pomůže to někomu?
Nejsem příznivcem leteckých all inclusive zájezdů do tramtárie, ale nějak mě to Chorvatsko začíná zmáhat.
 Autor:Petr Nusl
 Datum:25.8.2025 19:00

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Život je cesta a zmena je život...Vyskúšaj pomeniť destinácie a hneď zistíš o čom je Chorvátsko. My cestujeme po Balkáne kade tade
https://www.recko.name/galerie.php?id=3173&str=1
https://www.recko.name/galerie.php?id=3174&str=1
a Chorvátsko máme v podstaste radi.
Pretože teraz v septembri navštívime Pag & Vir a celkom sa tešíme.Aj keď ani aktuálne nevieme načo...
 Autor:kompresor
 Datum:25.8.2025 21:02

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Ahoj Bohumire kompresore.
Asi jsi můj příspěvek nečetl úplně pozorně. Změnou destinace to není. Moje první Chorvatsko ještě s malými dětmi bylo už v roce 1997, pak občas, ale od roku 2007 pravidelně, někdy i dvakrát za rok. A pokaždé někde jinde.
Jen jsem si posteskl, že mě to už nějak zmáhá. Jsme stejná věková kategorie, tak víš, o čem to je.
 Autor:Petr Nusl
 Datum:26.8.2025 12:11

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Ak tomu dobre rozumiem, tak máš únavu z cesty...Každý je taký mladý ako sa cíti. Vek je len číslo. Moju únavu riešim jednoducho. Ak sa na sedadle vodiča začnem vrtieť, nedajboh mi začnú klipkať oči, tak jednoducho zastavím. Na najbližšom odpočívadle alebo čerpačke okrem oddychu sa uvolním tak, že zacvičím. Niekoĺko desiatok klikov a 15-20 min. oddych na lôžku v karavane. Potom pokračujeme v cestovaní:
https://www.caravan24.cz/fotogalerie.php?fotogaler...
 Autor:kompresor
 Datum:30.1.2026 09:34

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA 2025 Údaje o příspěvku
Tak to prsknu třeba sem,jestli tady teda ještě někdo je.:)
Zatím počty leden-listopad.
‚,V období od ledna do listopadu 2025 navštívilo Chorvatsko celkem 21 373 861 turistů, což představuje meziroční nárůst o 2,1 procenta. Turisté uskutečnili v zemi celkem 109 027 591 přenocování, což je o 1,18 procenta více než ve stejném období loňského roku. Češi si udrželi stabilní místo mezi nejdůležitějšími zahraničními návštěvníky: během prvních jedenácti měsíců vycestovalo do Chorvatska 776 902 českých turistů, což znamenalo celkem 4 920 861 přenocování. Česká republika se tak opět umístila na 5. místě mezi zeměmi s nejvyšším počtem přenocování. V segmentu nautiky dokonce na místě třetím.,,
 Autor:Iosos
(neregistrovaný - IP: 188.120.195.***)
 Datum:25.1.2026 17:07

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA 2025 Údaje o příspěvku
Zdravím losos
Jak čtu tvůj příspěvek, tak vidím, že o Chorvatsko je stále větší zájem.
Jen jsem si myslel, že Č.R bude tak na 3 místě. Nu což i 5 místo je pěkné, ale není to bedna.

Co takhle zkusit tohle forum znova oživit a určit si sami pravidla pro psaní příspěvků
Hodně nás sem psalo a předávalo svoje zkušenosti a dojmy z dovolených v H.R
Pokud bude zájem , tak za zkouškum to stojí. Nebo ne.
(neregistrovaný - IP: 90.177.131.***)
 Datum:27.1.2026 15:29

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA 2025 Údaje o příspěvku
Jsem tu furt :-)
 Autor:Jirka Riči
 Datum:28.1.2026 19:25

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA 2025 Údaje o příspěvku
Přátelé H.R. co takhle napsat kde jste byli v H.R. v r. 25 a jak jste se byli spokojení.
Jak probíhala cesta a kudy.
Pište vždy na konec sloupků a na staré příspěvky cca 2 roky neudpovídat.
 Datum:30.1.2026 16:11

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: Re: Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA 2025 Údaje o příspěvku
Takže začnu? Konec srpna 2025 v Začevo Rogozničko. Bylo krásně. 3 rodiny. Podniklo se několik výletů. Primošten, Trogir, skleněná vyhlídka v Biokovu, pak autem až nahoru na Sv.Jure. Krásné panoramata. Nechyběl úterní výlet na trhy do vesničky Zadvarje. To Biokovo doporučuji. V Zadvarji to už není tak monstrózní jak před 15cti roky, ale stále super. Jinak do Chorvatska co se cesty týče žádné změny. Jelo se na klasiku a na pohodu . Kolem 23h z Brna. Rakousko, Slovinsko, HR. Po dálnicích. Žádné kolony. Cestou domů klasika trochu čekání na Lučku u Zagrebu. Za posledních 5 let co se cen týče taky žádné změny. Prostě se zdražuje úplně všechno. Pamatuji že burger stál 15kn. Dnes stoji taky 15. Ale v € :-). Kvalita služeb cenám ne vždy odpovídá, Ale jsme co se HR týče dlouhodobě samostatná jednotka, takže nic nepotřebujeme.
 Autor:Jirka Riči
 Datum:1.2.2026 11:02

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

Re: Re: Re: Re: Re: Re: AKTUÁLNÍ INFO K CESTĚ DO CHORVATSKA 2025 Údaje o příspěvku
Tak se přidám. V půli června odjezd do Bristu. Jezdím na H.U.
Jelikož jsem od Kroměříže ,tak na Kyjov, Hodonín ,Kůty a tam napojení na sloven. dálnici . V madar. kousek po dálnici, potom rychlostní cesta směr Kormend, Lenti , Letenye a přechod st. Goričan. Dálnice do Karlovacu a sjezd na starou cestu až do Gračac kde přespáváme. A potom klasika po staré na Šestanovac. Potom podél moře do Bristu.
Počasí i teplota moře super. Byli jsme tam na 10 dnů.
Schází se nás tam cca 5 rodin, takže večer docela rušno a někdy rána dost náročná.
No a v září to samé akorat na 14 dnů.
Do Bristu jezdím již 15 let. Naše srdeční záležitos byl Gradac, ale jak tam začalo jezdit stále více lidu,tak jsme hledali nějaké méně hlučné místo a volba Brist.
 Datum:1.2.2026 15:54

Odpovědět

Nahlásit nevhodný obsah

© 2006-2026 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist