Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
zakládám nové téma- určitě hodně z nás během dovolené podnikne výlety, ať už vlastním autem nebo ještě častěji lodí. Zkuste se, prosím, podělit s ostatními se svými zkušenostmi s tou kterou agenturou, která tyto výlety provozuje- vím, že ne všechny jsou úplně ideální, takže napište, s čím jste byli spokojeni, a naopak, s kterou lodí "už nikdy víc".Nebo i třeba uveďte i méně známá místa, která stojí za to navštívit. Díky babča
 Autor:babca
 Datum:9.1.2013 15:03
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Víš Babčo,to je těžké to tak shrnůt.Možná jinak.Kdy jezdit na výlety a kdy ne?!Já osobně nedoporučuju jezdit na výlety v sezoně,protože je všady hodně lidí.Většina lidí se ale dovoluje v Chorvatsku od 1.7-28.8 takže když sů už tam tak bych vybíral menší lodě do 50 lidí protože na větší už je to mazec.Hlavně pro rodiny s malýma děckama.Jezdí se samozřejmě skoro všady odevšad.Naháněči prudí na plážích podávají zavádějící info a hlavně Vás pěkně oškubů!Už sem to tu někde psal.Takže dodám znovu.Nebojím se a smlouvám.Nesmím po tom inhned skočit i když sem se doma na to připravoval.Ležerní zájem cena se dá srazit v pohodě až o třetinu.Vyžadujte také samozřejmě odvoz k lodi a zpátky po výletě.Samozřejmě v ceně výletu.Tipů by bylo hodně,NP Kornati,Telaštica,Krka,Brač,Hvar,Mljet atd...Dobé je aby bylo po cestě nějaké koupání a vy na to byli přpraveni!Ručník a plavky s sebou,hodně lidí nemívá.A nejlepší výlet co jsem zažil s rodinů byl loni ze Žuljany s Željkem Lopinem na Mljet do Poměny tam procházka na jezera kde je úžasná voda a pak ještě palvba na prohlídku kláštera který je na ostrůvku na tom druhém jezeře,Pak cesta zpět a zastávka na pláži kde se dostnete jenom lodí nikde nikdo jen Vás 10 co jste na lodi,vinikající víno z Pelješace,no co budu vykládat pohoda.A hlavně nebojte se komunikovat i když třeba neumíte chorvatsky.Sů to slovani,a pak ty výlety vypadají úplně jinak!Bomba je taky výlet na Sv.Jur nad Makarskú.Ty panorámata a nahoře jen 10°C tak bundu nenechat v Podgoře!
 Autor:Václav Hlaváč
 Datum:23.1.2013 23:11
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Já jsem už tady někde taky popisovala dvě zkušenosti s lodními výlety (Novi Vinodolski-Vrbnik a později z Gradace na Korčulu)-pocity různé.Nejde ani spíš o rozdíl v ceně v řádu několika desetikun, ale aby z toho výletu člověk něco měl, když už tam jedu.Kvůli makrele a trošce zelnýho salátu bych tam nejela.Ze svých chatrných zkušeností jsem ale došla k závěru, že asi čím větší loď, tím víc kraválu a nezájmu ze strany provozovatle, i když se to asi takto paušalizovat taky nedá.Takže, díky za info a přidejte se i další.
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.142.***)
 Datum:24.1.2013 12:57
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Musím trochu odporovat.V Biogradu jsme byli na výletě na Kornati opravdu velkou lodí a bylo všechno fajn.Starali seo nás,jídlo bylo výborné a bylo ho opravdu hodně.Nechali nás se v klidu vykoupat v solném jezeře.Pak výlet lodí v Gradaci.Jmenovala se Malý Zoran a byla to hrůza,lod byla taková ta menší,řvala muzika,jídlo hozné,nikde nám nedali dost času.Hlavně rychle vybrat prachy a rychle pryč.Výlet v Medulinu opět velká lod,vše v poho,ale moc nás to neoslovilo.Nerjkrásnější výlety lodí byly v Dubrovníku.
 Autor:Radka
(neregistrovaný - IP: 81.201.62.***)
 Datum:24.1.2013 14:45
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Osobně jsem se Zoranem v r 2007 absolvoval plavbu kolem Pelješacu a nemůžu si stěžovat. Při zakoupení lístku nám bylo sděleno kam se pojede a jak dlouho kde budeme. Asi je to věc názoru a nároku.
 Autor:Jirka Riči
 Datum:24.1.2013 18:09
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Jeli jsme i letos na výlet Drvenik - Pelješac - Hvar - Drvenik lodí jménem MENULA, menší, srovnatelná se Zoranem (s kapacitou tak max. 60 lidí) a velká spokojenost, program pro rodinu tímto zajištěn, v klídku čas na prohlídky přístavních městeček. Cena za dospělého tuším 140 KN včetně oběda - ryby. Rakija, byť naše slivovice je mnooohem lepší, se nalévala bez omezení, stejně jako víno a nealko, takže batoh se svačinkou jsme klidně nechali na hotelovém pokoji. Se stejnou lodí jsme pluli i v roce 2013 a letos jsme oceňili novou nástavbu s lavičkami na střeše lodi čímž má každý dost místa si plavbu užívat. Taky kromě faktu že, co mi říkal kapitán, se úplná kapacita lodi schválně nenaplňuje, ať to není masňárna ze které nikdo nic nemá.
 Autor:Ondra Spáčil
(neregistrovaný - IP: 78.3.67.***)
 Datum:26.7.2015 23:00
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Výletné lode Údaje o příspěvku
Minulý týždeň sme boli aj s priateľom na úžasných loďkách-Felun Jedan a Menula v krásnom,očarujúcom a nezabudnuteľnom ,našom dovolenkovom Gradaci.S Felunom sme išli na večernú panorámu do Drveníku,kde sme mali hodinovú pauzu/rozchod a potom nám pripravili chutnú rybku s kapustou,dali liter červeného vínko a liter pomarančovej vody.Ešte predtým nám ponúkli výbornú rakiju na uvítanie.Na tejto loďke ste sa mohli vytancovať do sýtosti,pretože tam bola živá hudba s tradičnými chorvátskymi pesničkami a neskôr menšia disko naspäť do Gradacu.Na ďalšiu skvelú loďku- Menulu, nás oslovila úžasná komunikatívna pani s priateľským vystupovaním,ktorá nám rozprávala o plavbe na danej lodi a ukázala prospekt.Ponuka nás hneď oslovila a za výlet sme spolu zaplatili 2x120kn,čo je veľmi rozumná cena.Na druhý deň sme sa nalodili na Menulu po privítani a prianí pekného výletu od pani,čo to poriadala.Na lodi nás čakal zabezpečený pitný režim ako pani hovorila.Z Gradacu sme smerovali najskôr do Pelješacu,kde sme mali 2h.rozchod a rodičia s deťmi tu mohli využiť pláž blízko prístavu a potápači útesy,po rozchode nasledoval obed v podobe úžasnej makrely,kapusty,chlebíku.Odtiaľ sme sa plavili na Hvar. Kapitán zastavil motor a návštevníci-odvážlivci si mohli kúsok pred prístavom Hvar skočiť zo strechy lode do mora. V Hvare bol rozchod 1h.Miest na sedenie bolo postačujúce množstvo,bolo nás tam zhruba do 40 ľudí. Odporúčame obe lode,krásne zážitky sme zažili :-)
 Autor:Dominika Holičová
(neregistrovaný - IP: 95.102.132.***)
 Datum:8.9.2015 16:37
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Výletné lode Údaje o příspěvku
Jedna zkušenost s výletní lodí Felun Jedan. Těšili jsme se na nádherné Noční Panorama, osvětlené pobřeží, houpající se loď a velmi příjemný zážitek. Po pěti minutách po nastoupení jsme vystřízlivěli. Neskutečný řev, organizace na nule, nikdo, ani na začátku plavby nám neřekl jak to bude probíhat, kdy dojedeme do Drveniku, kde se bude zastavovat, kdy je možno objednat si jídlo. Jen řev z reproduktorů a strach se podívat na moderátora ( zpěváka ) či co to bylo, aby Vás náhodou nevyzval na přeplněné lodi k tanci s přinejmenším opilým zpěvákem, nebo zaměstnancem lodi. Obtěžovali turisty bez zábran, např. si cca 70-ti letý, pravděpodobně námořník, vylezl na vnější konstrukci lodi a předváděl tanec u tyče před rodinami s dětmi, o které jakoby na lodi nebyl zájem a je proto naprosto nevhodné je brát sebou. Z krásné krajiny pobřeží tudíž neuvidíte nic, a tak je to i po cestě nazpět. Matky s malými dětmi, s vidinou výhledu z horní paluby hromadně utíkaly před řevem do spodní paluby, ale zde přišlo další překvapení...nad každým oknem byl reproduktor... S dětmi nemáte kam utéct, NEBERTE JE na tuto loď. Shrnuto : Cirkus na lodi, ještě k tomu trapný, s nemožností úniku. Měl jsem pocit, že za chvíli vyndají hrnce a zdravá světla a stane se z toho předváděcí akce šmejdů. Celou noc Vám bude třeštit hlava ještě na apartmánu, hotelu. Lidé odcházeli znechuceni až na pár vyjímek, víceméně puberťáků či přiopilých jedinců...
 Autor:Jiří Štěpánský
 Datum:6.7.2017 09:15
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Výletné lode Údaje o příspěvku
Jiří (Štěpánský),
pokud se jedná o loď agentury Felun z Gradace, tak máme podobné zkušenosti z výletu na Korčulu touto lodí. Sice to nebylo tak "hustý", jak líčíš ty, ale otrávený jsme byli dost. Opravdu organizace žádná, na Korčule nás vysypali a starejte se, žádný program, alespoň stručné informace, nic.
Cesta tam byla ještě jakž takž v pohodě, lidová hudba atp., při návratu řev, chaos, i přes vatu v uších (kterou jsem si původně s sebou vzala kvůli průvanu), mi hlava třeštila ještě dlouho po návratu. To bylo někdy v roce 2007, takže jak vidím, změna spíš k horšímu.
 Autor:babca
 Datum:6.7.2017 10:51
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Nemůžu souhlasit. S "Mali Zoran" je skvělá loď. Jezdíme s ním pravidelně již 4 roky s jinou lodí bychom nejeli. Zrovna cca před 2 hodinkami jsme se vrátili z večerní plavby. Jako vždy naprosto úžasná pohodová záležitost. Cestou do Zaostrogu jsme si nechali stříkat vodu na nohy spuštěné přes okraj na přídi. Děti pištěly radostí. Pak jsme se v klidu prošli po městě. Cestu zpět jsme absolvovali s manželem na střeše. Prci měli dole o zábavu postaráno. Staraly se o ně 2 animátorky z Vítkovice Tours. Tančili, zpívali, cvičili... No přijeli totálně unavení, ale šťastní jako blechy.

Cestu na Mlasku jsme letos absolvovali dokonce 2x. Jako vždy super. Odjezd z Gradače 8:20, klidná pohodová jízda. Prcci si dokonce vyzkoušeli i roli kapitána, a Malého Zorana řídili. Na Mlasce 3 hodinky koupání, teplá průzračná voda, jemný písek, dlouhá postupná pláž. Jen ty řasy místy zlobily. Potom oběd, vynikající ryba se salátem a chlebem, kdo nechtěl dostal kuře. A samozřejmě bohaté přídavky. Po celou plavbu hojnost pití, nealko i víno co hrdlo ráčí. Kapitán ZORAN pohodový člověk, "plavčík" Goran také. Pokud to příští rok půjde, jedeme znovu :o)
 Autor:Lucie
(neregistrovaný - IP: 94.250.175.***)
 Datum:6.8.2015 00:19
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
pro V. Řezáče: Václave, ten výlet na Sv. Jure pořádá z Podgory nějaká agentura? Autem totiž nějak nemám odvahu se tam dopravit. Nějaký minibus něco podobného bych snad přežila.(i když nevím, kdy se opět do Chorvatska podíváme)
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.149.***)
 Datum:24.1.2013 19:05
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
opravuji a omlouvám se:dotaz pro V. Hlaváče

Babča
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.149.***)
 Datum:24.1.2013 20:36
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Byli jsme tam lini na začátku září a můžu ríct,že jsme si to všichni neskutečně užili.Sice nám nepřálo moc počasí,ale jinak paráda.Hodně lidí z cesty na vrchol dělá vědu,ale dá se tam v pohodě vyjet vlastním autem.Stačí,jak tu již někdo říkal,používat zdravý rozum,dobře si ohlídat kdo jede proti a včas se vyhnout nebo počkat na širších místech.Není ani potřeba jet zbytečně moc pomalu.Bál jsem se toho taky a nakonec úplně v pohodě.
 Autor:fuldik
(neregistrovaný - IP: 90.178.144.***)
 Datum:20.4.2013 16:16
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Babčo nevím někdo tam určitě jezdí ale kdo a odkud nevím.Prohlídal sem aj fotky ale ty minibusy co jsme potkali sem na nich nenašel,abych přečtl firmu co tam vozí lidi.
 Autor:Václav Hlaváč
 Datum:26.1.2013 12:18
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Jo a platili sme až při výjezdu naprosto bez problémů,nikdo nás nebuzeroval,že sme nepočkali na ofiko otevření.
 Autor:Václav Hlaváč
 Datum:26.1.2013 12:20
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Václave, díky za informace,uvidíme.
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.158.***)
 Datum:27.1.2013 10:58
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Podívej
http://www.youtube.com/watch?v=btXM17d_B3c
 Autor:Václav Hlaváč
 Datum:31.1.2013 07:59
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
no, je to nádhera, to uznávám, ale já bych asi jela krokem, hlavně při cestě dolů.
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.159.***)
 Datum:31.1.2013 16:06
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Babčo,jak vím z jiných vláken tak Tučepi znáte.Mám za to,že v lonském roce měli v nabídce výlet na Biokovo prodejci výletů na promenádě mezi Tamarisem a Marinou
 Autor:ferry
 Datum:31.1.2013 18:34
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
ferry,
díky za info,pokud se nám letos podaří do CH. vyrazit, zkusíme to. Tamaris máš, předpokládám, na mysli bistro (tam jsme chodili na pivko a na pizzu, občas na výborné palačinky k Ivošovi Mendesovi)
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.170.***)
 Datum:1.2.2013 13:49
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Přesně tak.
 Autor:ferry
 Datum:1.2.2013 21:06
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Pěkné ale tak to vypadá v sezoně

http://www.youtube.com/watch?v=U91EY6nhxTA&feature...
 Autor:Václav Hlaváč
 Datum:3.2.2013 12:55
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
No, tak takhle komplet zdokumentovanou cestu jsem viděla prvně. Ke konci trasy je to ale pěknej adrenalin.Ale jinak výborný.
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.137.***)
 Datum:3.2.2013 18:22
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Ahoj Všem.
Chci se optat , jestli někdo nejel lodí, která má skleněné dno a je možné jim pozorovat život v moři.
Děkuji Monika
 Autor:Monika
(neregistrovaný - IP: 78.80.53.***)
 Datum:16.2.2013 21:04
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Něco takového jezdí ze Zadaru, z nábřeží nedaleko varhan. Docela zajímavé.
 Autor:cestovatel
(neregistrovaný - IP: 89.177.11.***)
 Datum:17.2.2013 07:34
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
to samé je v Biogradu,je tam taková červená ponorka,která má skleněné dno.ta ponorka je malá,asi tak 5metrů dlouhá.a asi se neponořuje,jen pluje na hladině a turisté koukaj na dno.
 Autor:longer
(neregistrovaný - IP: 83.69.38.***)
 Datum:17.2.2013 19:10
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
A oplatí sa to? Myslím, či je tam aj niečo vidieť, nejaké živočíchy.... My sme boli v Baške na Krku-na lodi Sea aquarium - potápač nám tam cez okienka ukázal dvoch veľkých krabov a nakŕmil pár rybiek, ktoré plávali okolo... takže podľa mňa - nič moc, skôr sme si užili plavbu po mori a pohľad na Bašku a okolie.
 Autor:Nanika
 Datum:24.4.2013 16:56
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
my jsme byli loni na fish pikniku z Orebiče, cena dost vysoká, ale služba moc neodpovídala, zastávky jen tak na hoďku na betonových plážích,komunikace s organizátory nic moc, spíše jako vybrat peníze trochu povozit mezi ostrovy a nashledanou, musím uznat, že zastávka na Korčule byla super, ale hodina na Korčule je hrozně málo (to je lepší si tam zajet taxi lodí a v klidu si vše projít)nakonec zastávka na moři abyste si mohli ze střechy lodě zaskákat do moře,což jsme zrovna moc neocenili, ale každý máme jiné požadavky, oběd byl celkem v pohodě - makrela s nějakým bramborovým salátem byla dobrá, za mě teda shrnuto "už bych nejela, za tu cenu nic moc"
 Autor:Andrea Nesswethová
 Datum:4.1.2014 21:35
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
V Orebiči jsme byli posledních 14 dní v září.U místní agentury jsme zakoupili výlet do Medžugorie.V den odjezdu jsme přišli na odjezdové místo a bylo nám řečeno,že se neprodaly(v ten den byly 3 zájezdy) všechna místa do Medžugorie(tam jsme meli k mé nevelké radosti být celý den a mě 2 hodiny bohatě stačily) a že pokud chceme,tak bez příplatku můžeme jet se skupinou,která tam má zastávku.Vydělali jsme na tom,protože jsme byli navíc v Mostaru,výlet pramicí(ted si nemůžu vzpomenout kde)s bohatou večeři.Takže jsme zaplatili 1 a dostali 2 zájezdy a vydělali na tom
 Autor:Maxatina
 Datum:4.1.2014 23:54
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚpo Údaje o příspěvku
Hoci som sa výletu loďou, vždy bránila,vlani, v Rabaci som podľahla slečne, ktorá ponúkala pol denný výlet s občerstvením. Mimochodom, rozprávala po slovensky / brigádovala tam študentka z Lučenca/, nijako nás nenútila, len povedala program. Rozhodli sme sa, / ja, manžel, vnuk/, že pôjdeme. A môžem Vám povedať, že to bolo krásne, nezabudnuteľné. Plavba za príjemnej chorvátskej muziky, milé, jednoduché / povedala by som rodinné/ občerstvenie, kúpanie v priezračnej zátoke, medzi hejnom rýb, cestou späť plavba na banáne a zrozumiteľný a jednoduchý výklad o okolí- pobreží, kde sme prechádzali. Kapacita lode cca 15-20 ľudí + 3 posádka.
 Autor:zitar
(neregistrovaný - IP: 89.173.130.***)
 Datum:24.1.2014 22:02
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚpo Údaje o příspěvku
Z Rabacu jsme také podnikly výletní plavbu lodí a pro případné zájemce je nutné říct že z Rabacu pořádají plavbu asi tři společnosti.My jsme si vybrali dřevěnou pirátskou lod pro více lidí.Atmosféra a zážitek byl vynikající.Jediná chyba byla že jsme moc nesmlouvali o ceně,protože to je běžná praxe a dá se usmlouvat hodně velká sleva :) Přátelé co byli s náma zvolily plavbu na takové té červené Delphin safari,která nabízela i jízdu na banánu a byli také nadšeni.Myslím že je to o štěstí jak je lod naplněná turisty,od toho se odvíjí slevy,pohodlí a zábava.Čím méně tím lépe.Jezdí vždy první týden v září a to už bývá volněji.
 Autor:Jean Konig
 Datum:25.1.2014 09:33
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Dobrý večer, momentálně jsme na dovolené v Omiši-Duče. Čekají nás poslední tři dny dovolené a chtěl bych tímto poprosit o radu, kde a odkud případně jak rezervovat půldenní výlet lodí. Máme dvě děti a rozhodli jsme se, že do toho půjdeme. Předem Vám velmi děkuji za informaci. Richard. popř email(emano201@seznam.cz)
 Autor:richard201
 Datum:4.8.2014 20:58
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Dobrý den,
nemáte někdo prosím info o výletní lodi z Šibeniku, popřípadě Primoštenu ? Našla jsem pouze s výletem do NP, ale to už známe. Představuji si nějakou plavbu po okolí s možností kávy na palubě a podobně.
Všem děkuji za případnou odpověď.
 Autor:Marketta
 Datum:4.6.2015 16:07
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
v Primoštenu agentura Daltour (tak nějak se jmenovala, je to už pár let)- je to hned na kraji města ve směru od Šibeniku- nabízela výlety na Kornati a ještě nějaké další, zkuste se informovat na stránkách nebo přímo v agentuře po příjezdu.
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 78.136.181.***)
 Datum:12.6.2015 20:46
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Děkuji mnohokrát za odpověď, už jsem si říkala, že se nikdo neozve :-), na netu pohledám a pokud nic nenajdeme, tak se v Primmoštenu stavíme a poptáme. Už ať jsme na místě :-)
 Autor:Marketta
 Datum:12.6.2015 21:08
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Dobrý den,
za pár dní vyrážíme na ostrov Krk do Bašky a rádi bychom podnikli výlet lodí (fishpiknik) na ostrov Rab (do města, nikoli na San Marino). Absolvoval někdo? Doporučíte loď a znáte alespoň cca cenu? Děkuji.
 Autor:SNAKE
 Datum:28.7.2015 15:27
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Všeobecně k tématu:
k výletům lodí bez pohoštění lze samozřejmě využít trajekty (jízdní řády zde na stránkách), nebo lodní linky: http://www.chorvatsko.cz/lodni/lodnilin.html#rijeka
 Autor:Petr B.
(neregistrovaný - IP: 80.188.2.***)
 Datum:30.7.2015 10:56
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Dobrý deň,
nemáte niekto skúsenosť s výletnou loďou /fishpiknik/ Sirena z okolia Trogiru na ostrov Veli Drvenik a Šoltu.Ideme koncom augusta do Medeny a radi by sme išli aj na takýto výlet,na fotkách to vyzerá pekne....vopred vďaka...
 Autor:Dada
(neregistrovaný - IP: 95.102.255.***)
 Datum:3.8.2015 09:40
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Áno fotky sú perfektné upravené, ako všetky ponúkané výlety na prospektoch. Boli sme tam v júli 2014. Loď Sirena fajn, no pláže na ostrove Drvenik (Modrá lagúna)čista katastrofa. Ostrov Šolta je už o niečom inom v prístave pekná kaviareň, reštaurácie atď.
 Autor:Marek
(neregistrovaný - IP: 88.212.40.***)
 Datum:3.8.2015 12:32
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Pláže sa vám nepáčili kvôli čistote,či vstupu do vody?
Inak by ste /ak si odmyslíte tieto nedostatky/ výlet doporučili?
 Autor:Dada
(neregistrovaný - IP: 95.102.255.***)
 Datum:3.8.2015 13:22
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Před časem jsem četla informaci o nově otevřeném akváriu mezi Splitem a Solinem . Byl tam už někdo vás? Chystáme se letos vyrazit se sedmiletou vnučkou,tak jsem si říkala, že by to nemuselo být špatné zpestření pobytu. Stojí to za to?
Není tam moc narváno, abychom nestrávili půl dne čekáním u pokladny? Díky za případné informace. babča
 Autor:babča
(neregistrovaný - IP: 77.240.97.***)
 Datum:6.7.2016 14:30
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Zdravím, byli jsme tam už 2x. Je to pěkné, klukům 5,8 roků (tehdy o rok míň :-) se to líbilo. Akorát doporučuji navigaci. Je to tam takové složitější. Lidí akorát,parkovali jsme přímo před.
 Autor:Bubla
(neregistrovaný - IP: 93.137.3.***)
 Datum:7.7.2017 05:47
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Díky za info, dotaz je přesně rok starý, ale vloni jsme to nějak nestihli, takže možná letos. Už jsem na to koukala na mapách, navigaci zkusím
zdraví babča
 Autor:babca
 Datum:9.7.2017 00:04
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Ostrov Drvenik ??? Ten si viděl kde?
 Autor:Anna
(neregistrovaný - IP: 85.70.173.***)
 Datum:5.9.2016 18:31
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Ten pisatel mysli iste ostrovy Mali a Veli Drvenik pri Solte. Myslim, ze netreba tak chytat za slovicka.
 Autor:Dana
(neregistrovaný - IP: 188.123.113.***)
 Datum:5.9.2016 20:42
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Chcem sa spýtať či niekto necestoval va výlet do Dubrovniku loďou od spoločnosti krilo.hr,neni to výletná lod je to linka Split-Dubrovnik.
https://www.krilo.hr/plovidbeni-red/split-dubrovnik/
Ak áno poprosím nejaké postrehy hlavne z plavby nejaké postrehy
 Autor:kimmi
 Datum:9.8.2017 09:58
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Před pár dny mi poslala naše domácí fotky z výletu (BIOKOVO SKYWALK). Jedná se o místo při cestě na sv. Jure ( cca 13 km od hlavního vstupu. -Ravna Vlaška-. V létě tam byla otevřena vyhlídka, kde se procházíte po půlkruhovém skleněném mostě s výhledy na moře, pod sebou máte skalní útesy. Je tam i parkoviště pro cca 25 aut. Vstup 50 kun, děti do 7 let zdarma.V létě, když jsme byli v Chorvatsku, jsem o tom ještě nevěděla, ale už to zřejmě fungovalo. Nebyl jste tam náhodou někdo?
 Autor:babca
 Datum:14.11.2020 15:09
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Dobré odpoledne,
na Vámi dotazovanou novinku skleněného chodníku nad Biokovem, jsme ještě nestihli navštívit, ale pokud se chcete na tuto nádheru podívat, stačí do vyhledávače zadat SKYWALK BIOKOVO 1.7. 2020.

Přeji hezký zbytek Neděle.
Zdeněk.
 Autor:Zdeněk
(neregistrovaný - IP: 88.146.217.***)
 Datum:15.11.2020 14:13
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
To já jsem to na internetu zkoukla, nějaký fotky mám od naší domácí, ale chtěla jsem vědět názory víc lidí. Jde mi hlavně o to, jak se tam dostat. Jsme už starší, jestli to autem není moc velký risk. Ty minibusy mi ale přijdou nějak moc drahé, to je včetně vstupu? A odkud? My jezdíme do Tučepi, takže to máme téměř za humny.
 Autor:babca
 Datum:16.11.2020 11:20
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Plakát na mini bus jsem četla v Podgore, myslím že to bylo i se vstupem, přiznám že jsem moc nestudovala, jen mě spíš zajímala cena, ale zase jsem viděla že bus jel a my čekali ve frontě než nás pustí. Cesta k vyhlídce je dobrá, dál na Juru bych řekla že je pro zkušené řidiče, já bych to nedala. Řídil manžel. Jinak bus zastavoval na vyhlídkách a i pak na různých odpočívadlech. Cestou jsem viděla několikrát.
 Autor:Hanulka
 Datum:16.11.2020 21:08
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Na Sv. Juru jsem jela několikrát - poprvé v r. 2000. Dneska je to pohoda - cesta je už civilizovaná - zpevněné krajnice a přibylo odpočívadel, kde se auta v pohodě vyhnou. Tenkrát jsem řídila dolů a místy se mi docela ježila srst - navíc to bylo manželovo auto, které jsem řídila většinou jen o dovolené. Toho couvání jsem si tedy užila, a to jsme byli mimo sezónu.
Je mi tak trochu líto, že to tam zcivilizovali až příliš - je sice dobré, že je tam domeček s informacemi, cedulky apod., ale už to prostě není ono...
 Autor:iris
(neregistrovaný - IP: 93.99.152.***)
 Datum:19.11.2020 11:54
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Dobrý den Babčo.Vůbec se nemusíte bát.Berte to jako celodenní výlet,žádný spěch.Jel jsem to několikrát.Pořád koukat i ,,Za roh" a na nikoho nelepit(což někteří předvádějí a pak vznikají těžko řešitelné situace s vyhnutím v protisměru).-Vyhýbací místa jsou většinou jen pro jedno auto.Do zatáček klidně krokem,jelikož se nám opakovaně stalo,že proti vylítl nemyslící magor od každé národnosti co do HR jezdí.Srázů se nebát,je to pevné dost aby se dalo uhnout až kolem na kraj(ehm pravda,taky mně ze začátku lepilo...) Jo a ještě lepší je to na motorce :-) a obdiv mají cyklisté.
 Autor:Lubomír Horák
(neregistrovaný - IP: 195.26.25.***)
 Datum:19.11.2020 12:33
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Babčo, jestli je to tam, kde myslím (podle fotek z internetu a podle mapy Biokova), tak byste s cestou neměli mít problém - až k tomu domečku je cesta dost široká - snad jen na pár míst, ale tam jsou odpočívadla, kde se dá dobře vyhnout. Pravda, my jsme tam byli naposled před 6 lety, ale už tenkrát byla krajnice zpevněná a přibylo míst na bezpečné vyhnutí 2 aut.
Dál nahoru na Sv. Juru je to už trochu horší, ale i tam už ta cesta byla dobře upravená.
Jenom nejezděte potmě - to jsme udělali právě naposled, kdy jsme chtěli vidět (a fotit) západ slunce ze Sv. Jury - trochu jsme se zdrželi - pohled to byl krásný, ale ta cesta dolů... Ale výhledy stály za to.
 Autor:iris
(neregistrovaný - IP: 93.99.152.***)
 Datum:21.11.2020 11:43
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Určitě stojí za to tam vyjet, výhledy krásné, okolí také dá se zastavit a jen relaxovat. Cesta místy úzká, někde se musí couvat aby se dvě auta vyhla. My jeli až na Juru. Asi lepší jet hned ráno později mnoho lidí. Dokonce se tam dá jet i hromadně viděla jsem že tam pořádají i výlety mini busem cena cca 250, kun/os.
 Autor:Hanulka
 Datum:15.11.2020 14:26
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Vyjeli jsme v7 ráno z Igrane,cesta asi 40 minut,na místě jsme byli asi 3 auta,později začaly přijíždět další to bylo ale po 1.9.nedá se říct že by bylo moc lidí.Zážitek to byl opravdu nádherný vřele doporučuji.V sezóně tam prý byly několika hodinové fronty,myslím že to nově otevřeli 1.8.tak byl obrovský zájem
 Autor:Libor Kavan
(neregistrovaný - IP: 37.48.25.***)
 Datum:15.11.2020 22:43
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Oni tam prý pouštějí jen omezený počet aut, takže asi je nejlépe vyjet ráno. Během dne nebo k večeru se prý může i stát, že vás tam nevpustí, protože je parkoviště plné ( místo pro cca 25 aut). V sezoně to bude asi masakr, letos vyjelo celkově méně lidí a ještě spousta o tom asi nevěděla.
 Autor:babca
 Datum:16.11.2020 11:25
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Podle fotek na internetu to vypadá hezky, ale v sezóně tam asi bude pěkný nátřesk.
Když vyjedete na Veliko Brdo až ke kostelu, tak nad kostelem doleva pokračuje asfaltka, která končí až za restaurací - pak pokračuje celkem slušná šotolinová cesta - myslím, že se po ní dá dostat až do Bastu. My jsme nechali auto před prvním brutálním stoupáním a dál jsme šli pěšky až pod skály - cesta vede dál, ale nás začala honit bouřka a taky jsme na to nebyli pořádně obutí - nahoru do skal vede pěšina pro kozy, tam bych se chtěla někdy podívat, tam to musí být úžasné, ale chce to pevné boty - v teniskách ne.
Vyhlídky jsou tam krásné - dolů i nahoru - pohled na Makarskou z druhé strany a žádní lidi. To bylo před třemi lety.
 Autor:iris
(neregistrovaný - IP: 93.99.152.***)
 Datum:19.11.2020 11:37
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
My jsme dosud absolvovali cestu horem do Podgory, též krásné výhledy na moře, na Tučepi, Podgoru. Je to z Tučepi asi pět km, po cestičkách, mezi olivovníky a fíkovníky. Vyšli jsme nahoře u "Rackových křídel". Potom asi předloni jsme se vydali autem do Srida Sela, navštívili místní kostelík, prošli se po vesnici, dojeli až ke vstupu do národního parku. Letos i vloni jsme měli štěstí na dost horké počasí, takže z výletů sešlo.
 Autor:babca
 Datum:24.11.2020 18:09
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VÝLETY A VÝLETNÍ LODĚ Údaje o příspěvku
Pěkně prosím,máte někdo zkušenosti s parkováním ve Splitu? Pojedeme směrem od Makarské, spíš po magistrále, přes Omiš. Jedná se mi o co nejjednodušší příjezd, bez množství odbočování, ale raději poblíž centra ( v dosažitelné vzdálenosti pěšky.) Našla jsem několik parkovišť, ale příjezd mi připadá ( alespoň podle mapy) dost komplikovaný - nájezdy, jednosměrky atd.). Kdo máte čerstvé zkušenosti, ozvěte se, moc díky.
 Autor:babca
 Datum:29.6.2021 10:51
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist