Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Místa v Chorvatsku - Hledání lokality - Turistické cíle

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Turistické cíle Údaje o příspěvku
Pojedu se svojí přítelkyní na "vlastní" poznávací zájezd autem. Rádi bychom za tři týdny projeli Slovinsko, Chrovatsko, Černou horu a tak trošku Bosnu. To znamená že nám na Chorvatsko padne přibližně týden. Poradil by jste nám prosím nékdo co bychom neměli rozhodně vynechyt a co stojí za to navštit a kde se vám líbilo... Určitě pište i hezký místa na koupání a kempy, ale hlavné památky, přírodní krásy a všechno kde se vám líbilo.
Určitě kdyby jste věděli něco i o ostatních zemí, které máme naplánovaný, tak budu moc rád...
Předem děkuji za každý příspěvek.
Případně můžete mailovat na jakubstrnad@seznam.cz, kam my můžete zasílat nějaké poznatky nebo materiály.
Ještě jednou moc děkuji a Zatim
 Autor:JAKUB
(neregistrovaný)
 Datum:1.3.2007 12:30
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Turistické cíle Údaje o příspěvku
Zdravím Jakube,vidím že nepatříš mezi tuleně kteří se jedou na Jadran válet nonstop tam a zpět,aniž by poznali cokoliv cestou.Patřím mezi odrostlé ročníky šedesátých let, ale přesto a možná právě proto miluji Chorvatsko a jeho přírodu,především exteriery slavných mayovek, možná najdeš inspiraci na www.mali-alan.de www.karl-may-kroatien.de pozor však při individuální turistice na minová pole kterých v Chorvatsku není zrovna málo.Aktuální info na www.hcr.hr minska situacia, Chorvaté mají vše označeno v Bosně né vždy.
 Autor:staňa
(neregistrovaný)
 Datum:10.3.2007 23:45
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Turistické cíle Údaje o příspěvku
Nazdar Kubo. Spoustu věcí a míst znáš,tak jako další milión čechů co jezdí každoročně na jadran. Ale přesto bych alespoň malé doporučení dal. Nevím,možná jsi už slyšel,nebo četl o vodopádech KRAVICA. Je to panenská příroda,koupání zdarma,ale na webu málo infa. Vodopády Kravica leží v Hercegovině "skoro" na trase Makarska-Mostar. Málem bych zapoměl. Mostar je jedinečné a dosti pohostinné město,byť je rozděleno překrásnou řekou Neretvou na dvě etnika. Muslimové i chorvati budují a pokud EU pomůže,i opravují. V Mostaru jsem každé léto od posledního válečného roku. Je tam na co se dívat celý den. Především Stari Most je už po letech obnoven. Teda znovu postaven. Kousek je městečko Medugorje,ale jelikož nejsem ortodoxně věřící,tak tam ani nejezdím . Je to poutní místo,něco jako u nás Velehrad,nebo v rakousku Mariazell. Na ostrov Hvar jezdíme trajektem z Drveniku. Ostrov Hvar zařadil NATIONAL GEOGRAFIC mezi 10 nejkrásnějších ostrovů na světě. A právem. Ani jeden rok nevynecháme jeden den na Hvaru. Přejedeme za 1,5h celý ostrov až do města Hvar,kde už na nás čeká nejstarší divadlo v evropě Arzenal a také krásná pevnost chránící Hvar,kterou postavil Napoleon. Pronajmeme si na celý den motorový člun (nepotřebuješ papíry) a jezdíme a kotvíme v lagunách souostroví mikro ostrůvků Pakleni Otoci. Ten člun na cešlý den vyjde cca 250 - 400 kun s plnou nádrží. Podle toho jak pronajimatele ukecáš. Přelidněný Split a Dubrovnik Ti ani nebudu doporučovat. Pěkné léto. Zbyněk
 Autor:Zbyněk
(neregistrovaný)
 Datum:11.3.2007 17:07
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Turistické cíle Údaje o příspěvku
Vodopády Kravica vřele doporučuji je to příjemné osvěžení po celodením courání po Mostaru který fakt stojí za to.Je to odbočka v obci Čapljina na Ljubuški z hlavní silnice Mostar-Metkovič.Potom sledovat cedule,ručně malovaná barevná,dá se přehlédnout.
 Autor:staňa
(neregistrovaný)
 Datum:11.3.2007 21:06
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Turistické cíle Údaje o příspěvku
Jen pár tipů z Černé hory: Stari Bar, Kotor, Herzeg Novi, Budva
 Autor:Honza
(neregistrovaný)
 Datum:24.4.2007 22:42
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist