Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Silvestr v Chorvatsku

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
Zdravím všechny..mám dotaz,byl jste někdo přes silvestra v Chorvatsku? Popř. kde.....co a jak....budu vděčná za všechny informace..neptám se na počasí,to je mi jasné..koupat se nebudu :-) ,zajímá mě ubytování,vyžití a vůbec vše...díky...Marcela
 Autor:babi
 Datum:23.10.2015 18:30
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
V Chorvatsku se Silvestr slaví, akorát se nejmenuje silvestr, ale "Doček i proslava Nove Godine". Oslavy jsou řádné a chorvati se při této příležitosti nezahanbí, neboť zábavu a jídlo spolehlivě umí. Takže je pořádná zábava s živou hudbou, hostuje dobrý zpěvák a pokud k oslavě patří večeře je vždy slavnostní o několika chodech, jídla jsou na úrovni. Taková oslava možná i vyjde dráž, ale bude nezapomenutelná. V opravdu malých místech se s velkou zábavou až tak počítat nedá, ale nemusí to být pravidlo. Lépe vybavené hotely, které disponují topením (***a spíš****)nabízejí novoroční aranžmá zpravidla na tři noci, vč. silvestrovské oslavy a novoročního oběda. Lze zkusit poptat ubytování v privátě a jít večer sami na do nějaké hospody. To však může být těžší úkol, většina majitelů apartmán zazimuje a zavře, protože zpravidla nemají žádnou možnost vytápění. Ubytování vytápěné jen tak nějakou foukačkou či klimatizací bych vám neradila, mohla by to být noční můra, byť by majitelé tvrdili jak jej zahřejí. Lehce temperované prostory otužilí místní považují za vytopené a to není nic pro našince zhýčkaného ústředním topením. Ono nemusí být zdánlivě až tak chladno. Ale pozor na vítr, pokud by foukal severní vítr, tzv. bora, tak je pocítit všude ochlazení, i ve vnitřních prostorách a venku si pocitově si odečtěte 10 stupňů od předpokládané teploty. Cokoli dalšího byste si přáli vědět, můžete psát, mohu poskytnout konkrétní info z ostrova Krk či přilehlé pevniny.
 Autor:Iva Mrakovčičová
 Datum:23.10.2015 21:52
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
Díky moc za odpověď,tohle jsem věděla,to se dalo načíst na různých odkazech,spíše jsem myslela,zda to tam máte někdo "osahané"naživo.Nám právě nejde o to,zůčastnit se oslav,kvůli tomu bychom raději do klidu,protože tady v Česku ať odjedete na hory,do lázní...tak tomu neuniknete...nevadí nám to pozorovat z dáli...vadí mi když se "musím "zůčastnit..ráda bych,kdyby to někdo nechal na mě,zda se přidám,nebo budu pozorovat cvrkot někde zpovzdálí a nebo si budu na pokoji k klidu číst...podle nálady ten den.Tak jsme si představovali,třeba oslavy nadosah..ale i procházení kolem moře v klidu,byť v bundách...nevím jestli jsem to napsala srozumitelně...každopádně budu ráda za každou odpověď.
 Autor:babi
 Datum:24.10.2015 07:07
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
Dobrý den, naše skutečnost je taková, že jsme byli v Ch. na Silvestra 2x dva roky zpátky. Zatím účelem co zřejmě hledáte i vy. Vypadnout ze stereotypu o vánocích a Silvestru u nás. Máme to tu sice rádi, ale nic nás tu již nedrží, děti odrostlé, pohádky okoukané a volno mezi svátky. Pojali jsme to tak, že jsme jeli úplně v klidu, po cestě zastávka v Záhřebu atd. Pak apartmán u domácího jako v létě a za zábavou na chvíli do města- nádherná atmosféra, konkrétně Biograd na moru a hlavně procházky kolem moře. Pokuď budete chtít zábavu, tak jsou hodně družný. Je pravda, že je to jiné než v létě už po dálnici, auto potkáte minimálně atd. Jediný problém je vítr, který může a nemusí být, jinak bych se počasí nebál.Nejsme žádný otužilci a apartmán při puštěné klimě v pohodě. Letos uvažujeme, že vyrazíme zase,je to dobré odreagování.Asi tak, dalo by se psát spoustu zážitků, co máme i jiné měsíce.
 Autor:Pája
(neregistrovaný - IP: 85.207.108.***)
 Datum:26.10.2015 15:41
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
Zdravím,děkuji za odpověď,moc jste nás potěšili,vážně o tom uvažujeme.Možná jsme divní,ale nemáme rádi takové to okázalé slavení,jen proto,že je silvestr.Ale nicméně nám nevadí,když si ostatní slaví,pokud nás nenutí..Jen my máme problém s ubytováním,jezdíme v létě pokaždé jinam,a nemáme tudíž žádné "své"domácí.Co jsem se dívala i tam kde jsme byli,tak ti vše zavřou koncem října a ukončí sezonu a otvírají zas až někdy v dubnu.Nebo jezdíme s přívěsem,a to by v zimě taky nešlo.Zkusila jsem do pár apartmánů napsat,ale zatím nic....tak budu hledat.Díky ještě jednou a mějte se pěkně.
 Autor:babi
 Datum:26.10.2015 17:02
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
Když byste nesehnala, dám Vám tip co jezdíme my, myslím, že by to nebyl problém, ale záleží na tom kam jste zvyklý jezdit. Mějte se a užijte si to a napište pak Vaší zkušenost.
 Autor:Pája
(neregistrovaný - IP: 85.207.108.***)
 Datum:27.10.2015 13:33
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
Moc děkuju,pokusím se sehnat a když neseženu,tak si s dovolením napíšu o kontakt.Nám je jedno kam jezdíme,od vrchu až po Omiš,Brelu,Primošten,Novalju,Biograd,Split,Šibenik,sem tam i Brač,Rab....jen dolu jsme zatím ještě nedojeli,z toho důvodu,že já nemám řidičák a na manžela by to bylo ažaž.Tak díky a určitě písnu...
 Autor:babi
 Datum:27.10.2015 14:04
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
Pokud by jste chtěla trávit Silvestr na Pagu, tak se dá sehnat apartmán na Pagu v Šimuni. My jsme byli v září a provoz je zde celoroční. Jana
 Autor:Jana
(neregistrovaný - IP: 188.175.211.***)
 Datum:28.10.2015 10:07
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silvestr v Chorvatsku Údaje o příspěvku
Díky za odpověď,mám rozhozené sítě,kouknu i na Šimuni,též to tam trochu známe,byli jsme v Novalji...Marcela
 Autor:babi
 Datum:28.10.2015 11:17
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist