Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovinsko bez dálniční známky
Text: Včera jsem se vrátil, takže zde jsou mé postřehy:
Cesta tam poměrně v pohodě. Lenart jsem objel výše uvedenou trasou a nikterak jsem nezkoumal jiné možnosti. Průjezd Ptujem klidný, plejáda kruháků k Podlehniku je sice zkouškou orientačního smyslu, ovšem pokud je trasa zadaná v navigaci jde vše hladce. Nájezd na konec dálnice na přivaděči Podlehnik je sice označen touto dopravní značkou, https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1lnice_ve_Slov...
ale není u ní dodatková tabulka nařizující nutnost viněty, takže není třeba se lekat.Průjezd hraničním přechodem v součtu SLo i HR cca 5 minut.
Cesta zpět katastrofa. Na přechodu HR bez problémů, ale hned 20 metrů za ním již kolona až na SLO stranu. Čekání 80 minut za stálého popojíždění. Po dopracování se až k budce SLO celníka a předání pasů si tento ještě nějakých cca 30 vteřin hrál s mobilem a poté prohnal pasy skenerem a vrátil mi je. A takto to zřejmě dělali všichni a všem, proto ta kolona. Při průjezdu Ptujem byla dopravní situace na infarkt. Z důvodu opravy starého mostu jezdí všichni přes Puhův most a kolony se v dopravní špičce tvoří snad ze všech směrů k tomuto mostu, takže opět popojíždění v koloně.
Závěrem bych vše shrnul asi takto. V sezoně bych si tuto trasu asi rychle rozmyslel, ovšem pokud si slovinský úředník umane, že bude turistům jedoucím do HR (nebo z HR) dělat problémy, pak to bude všudy stejné a volba jiné trasy vás příliš nespasí. Přeji pevné nervy.
Přidáno:16.6.2018 08:09
Autor: milan-t (neregistrovaný - IP: 178.255.168.***)

Zpět na téma "Slovinsko bez dálniční známky"

Fórum:   Doprava
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist