Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Re: Re: Re: Re: Re: životnost baterií v ENC krabce?
Text: No jen pár postřehů a upřesnění. Měřit napětí bez zátěže je o ničem. Mám HAC z r.2013 a ještě loni jela, letos jsem ji pro jistotu změřil a měla 3,6V naprázdo. Na Lučku nefungovala a vzhledem k sobotě po obědě (návrat taktéž) jsem ji dále neřešil a platil kartou. Cestou na Murter jsem sjel na Zadaru 2 a zkusil vykomunikovat co s tím, tak mne odkázali na Lučko (ochota jak prase-chápu sobota odpoledne :-)na sjezdu Pirovac nebyla obsluha v hlavní budově vůbec i když inzerovali prodej ENC sad a obsluha na bráně mne taky odkázala na Lučko. Trochu k zamyšlení, jestli Chorvat ze Splitu pojede do Zágrebu...proto je asi moc nepoužívají. Napsal jsem i e-mail do HACu a cca po deseti dnech bez odpovědi. Asi nejsem zajímavý zákazník s proběhem cca 300-500Kn ročně :-)
Nicméně ke krabičce. Dnes po návratu rozebrání a proměření a ejhle - 0,04V Takže totál vybitá! asi po komunikaci s portálem klekla. Z toho plyne, že bez zatížení je zbytečné ji proměřovat. Svou životnost splnila. Mám ji 4. rok a baterie může být starší. Litiovky se běžně udávají s životností 5ti let. Takže 10 apod. je lež nebo marketing (což je ostatně totéž).
V podstatě je nesmysl kupovat po záruce novou krabičku za 122Kn. Raději koupím sadu, kde je krabička v "ceně". Papírování s novou registrací a nový účet na dobíjení mne stejně nemine a ze staré vám po vyžádání převedou kredit na váš účet.
Nemám sice osobně vyzkoušeno ale nevím, proč by krabička po výměně baterie neměla fungovat. Jedině pájení tratrafopájkou.
Přidáno:17.9.2017 14:18
Autor: siky99 (neregistrovaný - IP: 62.245.66.***)

Zpět na téma "životnost baterií v ENC krabce?"

Fórum:   Doprava
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist