Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Re: Re: Re: Re: Cerna hora - vstupni formality
Text: Myslím, že slovo absolutně je příliš silné. Cestování po zemích mimo EU je poměrně složitá záležitost a není to možné důkladně vysvětlit několika slovy. Navzdory tomu se nyní pokusím objasnit ty nejzákladnější zásady. Tedy - Černá Hora ukládá všem cizincům časově omezenou možnost bezvízového režimu ( na OP maximálně 30 dnů, na pas 90 dnů), dále pak ukládá povinnost přihlašovací a odhlašovací. Všechny tyto povinnosti jsou úzce vázány na termín vstupu do země. Do pasu je tento termín celníkem vyznačen a totéž by se mělo stát i při výstupu ze země, kdy je dodržení výše uvedených povinností poměrně důkladně kontrolováno. Do českého OP žádný takový úřední záznam není možno zanést, takže vstup je zdánlivě bezproblémový, ale při výstupu je pak velice problematické dokazovat splnění všech povinností v termínu, když počátek onoho termínu není znám a nelze jej doložit.
Obecně lze tedy konstatovat, že po Evropě je možno cestovat třemi různými způsoby a to buďto zcela bezproblémově na Cestovní pas (platí ve všech státech světa) nebo s rizikem větších či menších problémů na Občanský průkaz a nebo v posledních letech také na Korán.
Já osobně preferuji cestování bez problémů a z tohoto důvodu je pro mne jedinou správnou možností ta první, tedy na Pas. Zdůrazňuji, že toto je můj osobní názor a pokud se někdo rozhodne cestovat třeba na průkaz ROH je to zase jen a jen jeho volba, má na ni nárok a já mu to rozhodně nehodlám rozmlouvat.
Přidáno:8.5.2017 19:52
Autor: milan-t (neregistrovaný - IP: 195.88.143.***)

Zpět na téma "Cerna hora - vstupni formality"

Fórum:   Doprava
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist