Téma: |
Re: tmave folie na aute |
Text: |
Dal jsem si vloni tu práci a obeslal šest největších českých pojišťoven poskytujicích povinné ručení s tímto dotazem. Odpovídali postupně jejich jednotliví likvidátoři - právníci - s víceméně jednoznačným závěrem. ŽÁDNÉ folie na předních bočních sklech nejsou vyhláškou povoleny, a to ANI "ATESTOVANÉ". Řidič musí mít v zorném poli v úhlu 180° ve směru jízdy zajištěn výhled bez jakýchkoli zásahů do úprav skel. Jedinou výjimkou jsou lehce tónovaná skla přímo z výroby. Boční zadní a zadní skla můžete mít zatemněna klidně třeba 100% tmavou folií, tam je to jedno. Bude-li v případě (A TO I VÁMI NEZAVINĚNÉ) nehody prokázána příčinná souvislost s aplikovanými foliemi na bočních předních sklech (a to si pište, že bude, nedělám si iluze o praktikách protřelých pojišťováckých právníků), zprostí se pojišťovna povinnosti pojistného plnění a veškerou škodu bude vymáhat na vás. Takže pozor na to, rozhodně to riziko za to nestojí. Sám jsem před časem koupil auto s takto zatmavenými skly (přední prostup světla 50%, boční zadní a zadní skoro úplně černé) a ty přední boční folie jsem si nechal sundat. |
Přidáno: | 22.6.2009 08:38 |
Autor: |
M@rtin (neregistrovaný) |