Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Re: Re: Re: Re: Re: jak na nás koukají v cizině???
Text: Vidím, že pamětníků je více a vzpomínky na YU. Poprvé v r.1969 (14 denní podnik.rekreace na Istrii pod stany).
Potom nám sebrali pasy, tak až po deseti létech, ale se Š120 už pod svůj a jak to tenkráte jen trochu šlo šup tam znovu(alfou-omegou byl deviz.příslb). Potom už jen karavan, později se dotáhl druhý pro známé a když už ani to nestačilo začalo se přemýšlet o třetím(víceméně k pronájmu, aby se dotovalo vše ostatní, hlavně celý servis).
Přečkali jsme tam i YU válku, nakonec, ale vše dopadlo jinak- asi tak před 10-15 léty tam kdeco skoupili taliáni a podstatně zdražili i zazimování(vše tam zůstávalo) a tak po negativních kalkulacích jsme to tam zabalili a odstěhovali se do Dalmacie(něco jsme tam i zanechali, nevyplatilo se přetahovat a raději pořídili nové).
Tehdá převažovali hlavně D, sem tam nějaký I a A a marka byla ještě dlouho silným božským pladidlem (dinár se dokázal během sezony i několikrát propadnout- kurz byl naprosto nestabilní).

Takže. dle fotek a diapozitivů dnes mohu s klidným svědomím prohlásit i doložit, že jen na Istrii jsme byli min. 30 x a teď na novém min. to samé (jeziváme vícekrát do roka)

Pikniky s grilem ponejvíce v podvečer i s příjemným koupáním hned u moře praktikovali právě D a I sem tam F a I my jsme se v tom "vzhlédli" a zůstalo nám srdcovkou. Tenkrát to bylo o skládačkách na dř.uhlí(má to své kouzlo i jinou chuť), dnes je to už o "moderních" plynových či el.
Jen ta léta bohužel už tolik nepřejí :-(
Přidáno:6.2.2017 05:08
Autor: stella (neregistrovaný - IP: 46.135.63.***)

Zpět na téma "jak na nás koukají v cizině???"

Fórum:   Ostatní
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist