Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Trasa mimo Slovinskou dálnici
Text: S ustupujícím létem klesá i počet diskutujících, i já jsem se před týdnem vrátil a chci trochu přispět do diskuze o cestě a objíždění. Jen jsem nevěděl, které z těch mnoha vláken s touto tématikou použít, tak se pokusím navázat na to nejnovější.
Objíždím, ale ne vždy a všude a to hlavně proto, abych se podíval i jinam. Mureck–Lenart–Ptuj je nejkratší klasika, ale i Slovinsko se dá projet mnoha způsoby. Letos třeba Kranj–Ljubljana a stále po silnici 106 Škofljica–Ribnica–Kočevlje na hraniční přechod Petrina/Brod na Kupi. Dál pak po chorvatské D203 do Delnice a pak podle libosti a místa určení třeba po dálnici A6 do Rijeky, nebo kousek zpátky na A1.
Důvod této cesty byl ale letos jiný. Chtěl jsem si projet oblast rakouských jezer v oblasti Dachsteinu, takže přes Strážný a Passau, Ried im Innkreis, Gmunden a jezero Traunsee, jezero Attersee, Bad Ischl, Hallstätter See a po silnicích B166, B99 a B95 do Klagenfurtu u jezera Wörther See. O kvalitě rakouských „okresek“ snad nikdo nemusí pochybovat, zvlášť v oblasti horských středisek Bischofshofen a Schladming. Občas to bylo na dvojku, ale stálo to za to (a mám to celé i na autokameře).
Na rozdíl od cesty zpátky po A9 z Murecku až do Pasova. Už od Záhřebu celou cestu pršelo, tma, spousta kamiónů valících to cca 120, milión tunelů a přejezdů ze sucha do mokra a obráceně. To bylo spíš za trest.
Takže ať si každý vybere to své, já už mám zase vybráno.
P.S.
Na Májce jsem si moc pochutnal a v plechu jsem měl Staropramen.
Přidáno:29.8.2014 14:02
Autor: Petr B. (neregistrovaný - IP: 80.188.2.***)

Zpět na téma "Trasa mimo Slovinskou dálnici"

Fórum:   Doprava
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist