Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Kde se chytáte měnit Chorvatské kuny/ i Eura?
Text: Pár kun jsem vybral předem z účtu v České spořitelně, kde mají minimální výměnu za 2500 Kč bez poplatku, eura na zaplacení pobytu a dálniční známky Rakouska ve směnárně v Praze cestou od hlavního nádraží směrem na Václavák s vytištěným kuponem na výhodnější výměnu, a zjistil jsem si, kde najdu v místě pobytu bankomat Erste, kde mám výběr za 6 Kč.
Občas jsem zaplatil kartou VISA za stejný kurs jako výběr z bankomatu, tedy benzin, vstup na Plitvická a poplatky dálnice v Chorvatsku. Platby kartou a výběr mi ušetřily celkem sotva 100 Kč, než kdybych vezl kuny z domova, ale zas jsem se nebál okradení a vybral jsem jen kolik potřebuju na 2-3 dny.
Co jsem koukal na kursy, takhle to vyšlo nejvýhodněji, ale bavíme se o ušetřených max. třech stovkách za výhodnější eura za cca 15000 korun oproti směnárně u nás nebo u České spořitelny, které dám za cestu do Prahy. Kdybych tam nejel ještě kvůli něčemu jinému, tak se to nevyplatí.
Kursy jsem porovnal ze židle tak týden předem na internetu, vypadalo to, dle předchozích pohybů kursu, na další ušetřenou stovku, protože koruna posilovala, a ten den, co jsem vybíral, záhadně klesla:-)
Podle mého se nemá cenu tím stresovat a zeptat se ve své bance, a vybrat jen tolik, kolik potřebuju, protože víc prodělám na tom, když kupuju poslední den něco navíc, abych zbylé peníze nevezl domů, nebo když peníze po příjezdu vracím. Pokud je vracet nebudu, zas se mi válí rok v šuflíku a sežere to inflace.
Přidáno:30.7.2013 13:39
Autor: vilík (neregistrovaný - IP: 37.221.252.***)

Zpět na téma "Kde se chytáte měnit Chorvatské kuny/ i Eura?"

Fórum:   Ostatní
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist