Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: navigace a nebo mapa
Text: Toto je skutečný příběh. Před nějakýmí čtyřmi roky jsem jel již po několikáté na dovču do HR. Cestu jsem dobře znal, jelo se po hlavních tazích a dálnicích a SLO dálnice se ještě neobjížděla, průjezd stál 0,8 Euro. Jel jsem na noc, takže někdy kolem půlnoci jsem na jedné křižovatce narazil na červenobílý zátaras se značkou "zákaz vjezdu" a šipka mne odklonila na objížďku. Tato byla dále velice špatně nebo spíše vůbec značená a tak po projetí 3.křižovatky vice méně podle citu jsem již ani netušil, kde to vlastně jsem. Začal jsem tedy studovat papírovou mapu, ale při palubním světélku ve voze a mé vetchozrakosti (je mi více než 50 let), jsem neviděl nic. Ani studování venku před reflektorem auta nevneslo do situace jasno. Byl jsem na křižovatce kdesi v polích a tak nebylo podle čeho bych určil svou polohu. Jel jsem tedy dál, abych dojel někam do civilizace. Nakonec jsem po hodině bloudění vyjel opět na tu silnici, ze které jsem před tím byl odkloněn a po 10-ti kilometrech jsem stál opět před tím červenobílým zátarasem.
Najel jsem tehdy cca 40 km od nikud nikam.
Po nějakém čase jsem dostal v jednom supermarketu zdarma jako věrnostní bonus jednoduchou navigaci. Na cestách po ČR jsem se s ní postupně seznámil, za cca 1700 Kč do ní dokoupil podrobnou mapu SLO,HR,BiH, protože mapa Evropy v těchto zemích znala pouze hlavní tahy. Od té doby jsem nezažil problém. Necestuji nikterak hodně, drahou navigaci bych si asi nekoupil, ale za tyto peníze(zdarma + 1700 Kč)-super.
Přidáno:31.3.2010 09:53
Autor: Víťa (nikoli Vítek) (neregistrovaný)

Zpět na téma "navigace a nebo mapa"

Fórum:   Doprava
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist