Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovinská dálniční známka 2012
Text:
Možná by to chtělo upřesnit pojmy, kdo je vlastně ten, který porušuje slovinské předpisy a kdo je "přelepovač". Hlavní viník a pachatel přestupku není ten, kdo použije známku podruhé, ale prvomajitel, který známkou sice řádně koupil, ale připevnil ji v rozporu se slovinskými předpisy tak, aby se dala sundat a mohl ji znovu nabídnout k prodeji. Tím vlastně on, prvomajitel, naplnil skutkovou podstatu porušení slovinského zákona. Druhý majitel ji už pravděpodobně nalepí řádně a těžko bude odhalen, ledaže by i on počítal s následným odporodejem. A je trapné, že ze solidního diskuzního fóra se stává nezákonné, tolerované a svým způsobem podporované tržiště. Opravdu to není jen věcí jedince. Vzpomeňme (zejména dříve narození)na na česky psané nápisy v rakouských obchodech po otevření hranic typu "Žádáme české zákazníky, aby zde nekradli". A nechtěl bych se dožít česky psaných nápisů na slovinských hranicích "Žádáme české turisty, aby nepodváděli s dálničními známkami".
Je rozdíl mezi systémem známek a mýta. Slovinská známka je drahá pro krátkou 45km severní cestu mezi A a HR, ale je levnější pro cestu Slovinskem až k moři na Istrii než chorvatské mýto . Pokud ji nechci kupovat, není hanba dálnici objet. Hanba je podvádět. Když se mi zdá některá restaurace drahá, není hanba najít si levnější. Hanba je utíkat bez placení.
A tím by se možná dala tato diskuze uzavřít a uzavřít i toto nezákonné a nedůstojné kupčení se známkami a degradaci diskuzního fóra.
Admine, máš slovo.
Přidáno:21.7.2012 04:59
Autor: Vlada

Zpět na téma "Slovinská dálniční známka 2012"

Fórum:   Doprava
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist