Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Kto ste sa uz vratili ? napiste postrehy, ceny , zazitky...tesime sa :)
Text: pro Toma a ostatní - pár postřehů z Dalmácie. Vrátili jsme se včera.
Byli jsme na ostrově Pašman ( jeli jsme přes rakousko a slovinsko se známkou , takže celkem pohoda, v chorvatsku se platí poplatky , cesty jsou dobré, ale pozor při dešti velmi kloužou )Z Biogradu n. Morom se jede na ostrov trajektem ( 2 dospělí, 2 děti + auto =97kun)My nevyhledáváme disca a kavárny, máme rádi klid, přírodu a výlety, přesně to jsme zde na ostrově nalezli. Na pašmanu je několik malých vesniček u moře , středem ostrova se táhne cesta po níž přes most lze jet na druhý ostrov Ugljan. ten je civilizovanější a je tam mnohem více turistů. Z Preka, což je město na tomto ostrově lze udělat výlet do Zadaru. Návštěvu Zadaru doporučuji moc. Nádherné město, historické památky a jednom cípečku ( tam co přijíždí lodě ), předrománské kostely a památky na římskou dobu. vstup na věž u kostela sv. Donáta, myslím že je to věž Anastazie, prostě ta největší :-) stojí 10 Kun pro dospělého a pohled je to pro Bohy, fakt to stojí za to. Jinak zmrzka za 6 Kun, čtvrtka pizzi za 10. Doporučuji si poslechnout mořské varhany a navštívit pozdrav slunci ( ten ale až po setmění ) a stejně ho nejvíc ocení děti - taková světelná minidiskotéka pomocí barevných diod.
Ale zpátky na Pašman. je to super i proto, že si můžeš vybrat jakou pláž chceš. většinou má každý privát pár metrů zeleninové zahrádky a plážičku u moře, ale když ti nevyhovuje můžeš jít do vesnice. každá víska má oficiální pláž
Přidáno:30.6.2009 22:17
Autor: viki (neregistrovaný)

Zpět na téma "Kto ste sa uz vratili ? napiste postrehy, ceny , zazitky...tesime sa :)"

Fórum:   Ostatní
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist