Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Re: Re: Bez pasu a na občanku?
Text: Platný cestovní pas, přičemž chorvatské orgány požadují, aby platnost cestovního dokladu byla minimálně na dobu pobytu na území Chorvatska. Chorvatsko jednostranně umožňuje vstup na své území také na základě předložení občanského průkazu občana ČR. Proto lze jako cestovní doklad k cestování do Chorvatska použít i občanský průkaz ČR (vydaný od druhé poloviny roku 2000 se strojově čitelnou zónou), a to v případě cestování do tohoto státu pozemní cestou. Ministerstvo zahraničních věcí České republiky doporučuje si uvedenou skutečnost vždy prověřit před odjezdem na Velvyslanectví Chorvatské republiky v Praze.
Ministerstvo vnitra České republiky doporučuje, aby občan ČR mladší 15 let, který cestuje společně s rodičem, byl vybaven svým vlastním cestovním dokladem, i když je zapsán v občanském průkazu svého rodiče. Občanský průkaz slouží jako cestovní doklad pouze pro jeho držitele.
Na základě sdělení Ministerstva vnitra Chorvatské republiky je možné, aby dítě do 15-ti let věku, zapsané v cestovním dokladu rodiče, který s ním zároveň cestuje do Chorvatska, vstupovalo na území Chorvatska bez vlastního cestovního dokladu. V cestovním dokladu rodiče, kde je dítě zapsané, není požadována fotografie dítěte.Dítě zapsané do pasu rodiče před 1.9.2006 může takto cestovat do 15 let věku a dítě zapsané do pasu rodiče od 1.3.2008 může takto cestovat do 10 let věku (v období od 1.9.2006 do 29.2.2008 nebylo možné děti do pasu rodiče zapisovat).
TOTO JE OPIS ZE STRANEK MINISTERSTVA
Přidáno:26.5.2009 12:47
Autor: Markéta (neregistrovaný)

Zpět na téma "Bez pasu a na občanku?"

Fórum:   Ostatní
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist