Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Doprava - Problém s policií v Rakousku

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Problém s policií v Rakousku Údaje o příspěvku
Zdravím všechny a chci se zeptat, jestli má někdo z vás stejně špatnou zkušenost jako naše rodina. Při cestě do Chorvatska, kterou naše rodina absolvovala v květnu 2016, nám kolem 01.00 hod. ráno kontrolovali rakouští policisté dálniční známku a chtěli pokutu 300 euro za to, že jsme údajně použili opakovaně známku, která již byla nalepena na jiném autě. Ještě, že manželka dobře mluví německy a měli jsme účtenku o koupi známky, jinak nás asi pokuta neminula. Policisté měli nějaký ruční skener nebo něco podobného a prý již byla naše známka nalepena na jiném vozidle. Když jsme vše doložili a ukázali doklad o koupi, tak nás teprve pustili. Máte podobné zkušenosti, nevím, jestli je to běžné? Bylo to prvně za 15 let co do Chorvatska jezdím, kdy nás policie v Rakousku v noci kontrolovala a hned taková špatná zkušenost.
 Autor:Aleš Navrátil
 Datum:10.8.2016 21:46
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Problém s policií v Rakousku Údaje o příspěvku
Kdysi dávno jsem jel na pohovor k Siemensu do Salzburgu a na kousek za Lincem na odpočívadle policajt kontroloval známky. Mě tu moji při koupi nějak málo procvakli a tak požádal o účtenku. Poté, co si ji prohlédl, tak mi poděkoval a odešel.
Zažil jsem několikrát svedení dopravy na odpočívadlo a tam kontrolu známek, ale aby mš kvůli tomu zastavili, to slyšim poprvé. Navíc ke známce je ten kontrolní kupón....
Mě policie kontrolovala několikrát - jednou v Poysdorfu cestou tam, ale to brali všechna zahraniční auta. Navíc jak jezdíme na přelomu srpna a září (a ještě k tomu v neděli večer), tak se evidentně nudili. Po kontrole dokladů nás pustili. Další kontrola byla kdysi dávno přinávratu někde mezi Poysdrofem a hranicemi, kdy se v půl jedné v noci policajt vyloženě nudil.... A v další vesnici bylo vinobrani, ožralí Rakušáci se motali po silnici a policajta nebyl vidět. Skoro jsem si připadal jak v Čechách...
 Autor:kik
(neregistrovaný - IP: 78.45.89.***)
 Datum:11.8.2016 18:45
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Problém s policií v Rakousku Údaje o příspěvku
Zdravím, v Rakousku jsem platila pokutu vícekrát, nejvíc bolela za rychlost přes Vídeň, kde je 80. Byť jsem jela v koloně aut, která mírně překračovala, já jsem byla údajně nejrychlejší. Vyvedli mne, když jsem tvrdila, že nemám šilingy tak v doprovodu ke spřátelené pumpě, kde výměna DM za nehorázný kurz. Personál se vysmíval. Pokuta byla rozepsaná na dva kupony, na každém bylo nějaké zdůvodnění, už si to nepamatuji. Byla jsem v šoku a v místě není pomoci. Dodatečně jsem se pídila pomoci, ale je to prostě tak, jsi host v cizí zemi a dávej si bacha.
Dvě pokuty platil syn v mém doprovodu, jednou přejel vracení přes dva pruhy v jednou zátahu, jednou překročil rychlost v tunelu na hranici. Jednou jsem platila mezi Vídní a čr hranicí, nekonečná šňůra kamionů a nejde nikde zastavit, 60 km nebylo místo na zastavení, měla potřebu wc..předjela kamion a on tam stál, věděl kde čekat.
 Autor:Iva Mrakovčičová
 Datum:11.8.2016 22:45
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Problém s policií v Rakousku Údaje o příspěvku
Přestupek-pokuta...............to je fakt divný,navíc když je člověk host..........No,nikdo není neomylný,ale pokud chybuji tak prostě zaplatím a nenormální mi to nepřijde.
 Autor:losos
(neregistrovaný - IP: 188.120.195.***)
 Datum:12.8.2016 08:44
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Problém s policií v Rakousku Údaje o příspěvku
Občas však člověk "chybuje" ne vlastní vinou. Často jsou podmínky stanoveny tak, aby "chyboval" co nejpravdopodobněji...
 Autor:Marius
(neregistrovaný - IP: 90.177.65.***)
 Datum:12.8.2016 17:04
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Problém s policií v Rakousku Údaje o příspěvku
Zdravím.V Rakouskou jsou ještě šilinky?Nebo to je obohacující příspěvek z let devadesátých? Nebo to měl být vtip?
 Autor:Tomáš
(neregistrovaný - IP: 46.135.8.***)
 Datum:16.5.2017 12:07
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist