Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Místa v Chorvatsku - Rozhodování mezi lokalitami - Ostrov na letošní rok (Dugi otok, ...)

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Ostrov na letošní rok (Dugi otok, ...) Údaje o příspěvku
Hledáme na druhou polovinu září nebo možná říjen klidnou novou lokalitu na ostrově pro pobyt s ubytováním v soukromí s 2 malými dětmi nedaleko od oblázkových plážiček. Z jugoslávských cest s rodiči mi chybí z velkých auto ostrovů Vis, Lastovo a Dugi otok (Brač a Šolta mě nelákají). Co jsem hledal podle Googlu tak na Visu je problém najít stinné místo s apartmánem u moře, snad jen Uvala Stončica by mohla vyhovět. Na Lastovo je použitelná akorát oblast kolem Jezer u Ubli. Další nevýhoda obou míst je vzdálenost.

Dugi otok je autem přijatelnější, zdá se i zalesněný. Místo buď na severu u Veli Rat nebo kolem Sali. Vhodného ubytka a hlavně referencí až tak moc nenacházím.

Jako alternativa je taky možnost jet na Lošinj do Artatore, kde jsme byli vloni v září a kde všechno bylo perfektní. Jenže okolí už mám dost prolezlé a tak raději bych letos další ostrov k objevování.

Máte někdo nápovědu k vyřešení problému? Dík
 Autor:tma
 Datum:5.8.2013 14:02
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Ostrov na letošní rok (Dugi otok, ...) Údaje o příspěvku
Preferoval bych Božavu
 Autor:Johny
(neregistrovaný - IP: 94.199.40.***)
 Datum:5.8.2013 15:37
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Ostrov na letošní rok (Dugi otok, ...) Údaje o příspěvku
Dal jsem se do hledání přes Google. Zdá se, že na ostrově zas až tak moc možností splňujících požadavky z původního dotazu není. Verunic a Veli Rat leží v mělkém zálivu obehnaném betonem, to není na koupání, navíc je na začátku marina. Přes šíji blízké západní pobřeží je zcela skalnaté a nepřístupné. Dojíždět by se muselo někam směrem k majáku. Tento konec ostrova se zdá velmi pitoreskní. Ubytování je i na majáku ale 2x dražší než bych chtěl (týden od 650€ mimo sezonu) a obchod daleko. Dojít by se dalo i na výběžek před Saharun. Saharun samotný mě vůbec neláká, písek a předpokládám profláklé místo.

Soline podobný nekoupací mělký záliv. Boževa asi hotely, apartmány daleko od moře. Uvala Dumboka, sympatická díra i s ubytováním ale zase to není koupací a nejsou stromy.

Zátoka s Brbinj a Savar, tam by se našlo ubytko, místa vypadají celkem sympaticky, ale koupání zase žádný zázrak, na fotkách všude jachty.

Luka by měla ubytko, i když je to zase mělká zátoka s moly, málo stromů, takový ošuntělý, tak to vypadá jako jedno z nejvhodnějších míst. Ždan a Zaglav asi ne, moc betonu v přístavu, ubytko žádný zázrak, a pak ještě zátoka severně o Sali, tam by bylo i ubytko, blízko město ale zároveň mimo. Jedno z vhodnějších míst.

Popravdě Google a nedostatek informací na diskuzích mě moc nenabudil. Přijde mi, že bude lepší si udělat papíry a objet okolí v budoucnu na jachtě než se trápit s fixním pobytem.

Praktické info z terénu stále vítáno.
 Autor:tma
 Datum:13.8.2013 22:43
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist