Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Letos bude dražší ubytování ?

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Letos bude dražší ubytování ? Údaje o příspěvku
Všiml jsem si, že ta ubytování, co vloni byla v červnu a září nabízena za 10 EUR až 12,5 letos už senabízí o 1/4 dráž.Sehnat za 10 EUR už asi nebude tak jednoduché.Asi si Chorvati myslí, že jsme na tom všichni ( v EU) lépe... Máte i Vy takovou zkušenost? Myslím třeba lidičky, co jezdí na stejná místa a už se objednávali na letošek.
Myslím, že by v současné krizi Chorvati měli zůstat na loňských cenách a ne zdražovat. Ubude jim turistů.Nebo počítají s menší návštěvností , tak ať jim to ti, co na to mají, zaplatí ?
 Autor:John
(neregistrovaný)
 Datum:13.3.2009 06:16
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Letos bude dražší ubytování ? Údaje o příspěvku
jím je to fuk, vždycky jím tam někdo dorazí a bude dráže, vzpomeňte tu na má slova !
 Autor:nancy
(neregistrovaný)
 Datum:13.3.2009 07:33
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Letos bude dražší ubytování ? Údaje o příspěvku
Nejde o úbytek, spousta privátních ubytovatelů i hotelových řetězců má jako vždy už tedˇ zabookovano většinu kapacity. Už před měsícem mi zástupci hospodářské komory ne jednom sezení v HR říkali, že se v některých případech "pojede na kvalitu, ne kvantitu". Dle toho bych věřil, že někdo zdraží, ale bude mít menší počet klientů, zato specifických a ne na průměrných 5 nocí ,ale na 8-1O.
Jen tak pro zajímavost - řečtí, bulharští a někteří turečtí činovníci z branže odhadují ztrátu pro letošní rok na 50% - úbytek turistů.Chorvati jsou relativně v klidu a dobře vědí, že jejich zem má "svou klientelu" za jakýchkoli časů - viz za války, nebo těsně po ní.
 Autor:Testmanaccomaodation
(neregistrovaný)
 Datum:13.3.2009 10:18
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Letos bude dražší ubytování ? Údaje o příspěvku
Zajímavé. Když se v Chorvatsku rozjížděla turistika po válce, slyšela jsem názor, že Chorvati střídají roky zdražování a zlevňování. Prostě jeden rok nasadí ceny (a nebo jsou v klidu jak vy píšete) a další rok jdou s cenou dolů, protože to přehnali. Osobně nemám srovnání, jestli šla cena za bydlení dolů. Pro mně má rozhodující vliv na cenu dovolené kurz koruny.
 Autor:Vladka
(neregistrovaný)
 Datum:13.3.2009 10:43
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Letos bude dražší ubytování ? Údaje o příspěvku
To střídání zdražení a zlevnění je taky specifikum, ale nedělali to plošně!!Opět z vlastní zkušenosti - po válce investice do oprav, vybavení apartmánů atd. - zvýšila se cena, dejme tomu o 3 marky. Další sezonu, jelikož se investice částečně vrátila,mohlo se klesnout zpět na zaběhnutou cenu např. 16 marek za noc a osobu. Nebo pokles jen o 2 marky.Návratnost investic je velmi rychlá ( u menších výdajů, samozřejmě ne v případech injekcí v řádech statisíců měnových jednotek).Kurz koruny v celkovém počítání nemá zas až takový vliv.Euro třeba vloni bylo za 25 Kč, ale byl dražší benzín a nafta.Když to hodíte do tužky, rozdíl v ceně je pramalý, ceny ubytování jsou pro letošek reálně na stejné úrovni co v dřívějších letech.Nehledě na to, že stálí klienti mají cenu stejnou už od skončení marky a zavedení kun, resp. eura.další věc je lokalita, obecně byla, je a bude třeba Jižní Dalmácie levnější než Istra.Ve většině případů jde o individuální domluvu, Čech má všeobecně jako turista dobré jméno, rok od roku utrácí víc a víc prostředků, v některých věcech předběhl tradiční movitou klientelu z Německa či Itálie - jezdíme víc za zážitky, platíme výlety a adventury, nemalé peníze necháváme v restauracích i hotelech, ne jen u privátních ubytovatelů.Už jen to, že se někdo vláčí 1000 km na týden do jejich země je mezi domácími ceněno - bez rozdílu toho, jestli jste z CZ, D, I, Slo nebo Pl.
 Autor:Testmanaccomaodation
(neregistrovaný)
 Datum:13.3.2009 11:15
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Letos bude dražší ubytování ? Údaje o příspěvku
Místo termínu kurz koruny jsem měla použít síla koruny. Každý potvrdí, že rozdíl mezi cenou za rekreaci v Čechách a v Chorvatsku se každoročně zmenšuje. Zatímco v roce 2002 byla naše celková částka za dovolenou složena především z ceny za ubytování, vloni jsme skoro půlku z celkové ceny dovolené nechali v restauracích a na výletech. Určitě je to tím, že si se svými příjmy můžeme víc dovolit. Musím se přiznat, že nemám pocit, že si nás jako zákazníků Chorvati váží stejně. Proč jsou v restauracích jídelní lístky v 10 jazycích včetně polštiny a slovenštiny a čeština chybí? Proč zmrzlinář zdobí kornouty se zmrzlinou vlaječkami všech možných evropských států, ale českou jsme ani jednou nedostali. Proč před hotelem v Primoštenu, kde je ubytováno množství Čechů vlaje 15 vlajek a česká chybí?
 Autor:Vladka
(neregistrovaný)
 Datum:13.3.2009 12:55
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Letos bude dražší ubytování ? Údaje o příspěvku
S první polovinou Vašeho příspěvku souhlas, u té druhé mám jinou - lepší zkušenost. Určitě se jedná o rozdíly oblast od oblasti, od Splitu dolů je to nejspíš trošku "hezčí" pro ego našince.Hlavně ale ty mnou popisované věci pasují na malá města či spíš vesnice, tam, kde není hotel vedle hotelu.Ale to je , paní Vladko, jen a jen můj subjektivní názor a zkušenost a nedovolil bych si Vám vyvracet třeba vaši osobní dosavadní zkušenost.
 Autor:Testmanaccomaodation
(neregistrovaný)
 Datum:13.3.2009 13:16
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letos bude dražší ubytování ? Údaje o příspěvku
Na svých cestách už jsem zažila ledaco. Vlaječka na zmrzlině mě od cestování do Chorvatska určitě neodradí :-)
 Autor:Vladka
(neregistrovaný)
 Datum:13.3.2009 13:40
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist