Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Krize - nekrize

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Krize - nekrize Údaje o příspěvku
Objevení Jadranu
..poprvé jsme byli v Jugoslávii v r.1969 (21.8) přesně si na ten den vzpomínám - první smutné výročí okupace, byla to sice podniková rekreace na 14 dnů, ale stála za to..tenkrát nám Jugoslávci dost fandili a to byl asi i rozhodující moment v mém životě, kdy jsem si mimo Jadran, přírodní rozmanitosti a krásy celé Jugoslávie, zamiloval i její lid, tenkrát se tam to církevní kastovnictví a politika až tak nebrala, v zemi vládl jejich milovaný prezident J.P.Tito, ostatně uznávaný a milovaný nejen Chorvaty, leckde jinde dodnes.
Uplynula destiletí a potom už jsme jezdili celá rodina jak se dalo, ale vždy pod stan a hlavně pokud byl "devizový příslib" - pamětníci nechť si vzpomenou ! Že to nebylo jednoduché?... ale dost už z této kapitoly. Vždy jsme tam jezdili rádi a hlavně za krásami daru od Boha, jejich úžasné rozmanitosti přírody, ale i historií a kulturou, třeba také vnitrozemím okolí Daruvaru, Končenice atd., kde žijí už po staletí naši a slovenští krajané..přátel za ty léta bylo také dost, pravděpodobně po té válečné čistce jich už řada nežije.
Tuto malou-velkou zemi, jsme tenkrát sjezdil kde se dalo, ale hlavně tam kam nám jen stačila peněženka limitovaná tehdejšími "socialistickýmí vymoženostmi" a co nám dovolila naše dýchavičná Škoda 120 .
Píši zde záměrně o Jugoslávii, neboť tenkrát to tak bylo a může nás teď nějaká krize odradit ?..nikdy ! jen se třeba trochu uskromníme, ale Jadran je Jadran a kam, že to letos opět pojedeme, no přece do Chorvatska
 Autor:miloš
(neregistrovaný)
 Datum:31.1.2009 06:40
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist