Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Krádež hotovosti

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Krádež hotovosti Údaje o příspěvku
Dobrý den,stala se nám letos nepříjemná historka.Z apartmánu,kde bydleli naši přátelé,bylo ukradeno 1200eur a 2000 kuna v hotovosti.Byli to peníze na uhrazení pobytu a kapesné.Peníze byli v nočním stolku v místě nebyl trezor.Místní policie přijela,sepsala protokol a odjela-záležitost na deset minut.Druhý den jsme dojeli protokol podepsat do Zadaru na policii a tím šetření skončilo.Majitel areálu,pan Vinko se od samého začátku zdráhal zavolat policii a vůbec nechtěl věc řešit.Při příjezdu policie si pan Vinko vyžádal pasy našich přátel a tím nás držel v šachu,abychom nemohli odjet.Po třech dnech jsme se konečně domluvili.Pan Vinko naúčtoval tučné storno,vrátil pasy a my jsme odjeli.Tolik stručně.Rád bych se dozvěděl od lidí,kteří do Chorvatska jezdí-je normální placení pobytu až při odjezdu?Pan Vinko je soukromník,ale jeho apartmány prodávají cestovky.My jsme přes cestovku nejeli,našli jsme jeho kontakt na netu a komunikovali přímo s ním.Zarazilo nás taky to,že nebyl vystaven doklad o zaplacení pobytu a byli zadržovány pasy našich přátel.Městečko Nin,apartmány Vinko-nikdy více!
 Autor:Radim Marek
 Datum:23.7.2012 15:46
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Krádež hotovosti Údaje o příspěvku
Určitě velice nepříjemná situace, ale neumím si představit, že bych nechal cca. 40000,- korun v šuplíku. Připadal bych si tak trochu jako blondýna.
 Autor:cestovatel
(neregistrovaný - IP: 89.177.11.***)
 Datum:23.7.2012 19:14
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Krádež hotovosti Údaje o příspěvku
Po bitvě je každej generál... Nicméně je fakt, že nechat takový obnos na jednom místě není moc rozumné. Nikdy s sebou nevozím tolik peněz, proto mám kartu, ale i tak peníze vždy rozdělím.
 Autor:nizj
 Datum:24.7.2012 13:53
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Krádež hotovosti Údaje o příspěvku
To je hustý, to nikomu nezávidím. Placení při odjezdu je standartní, nevystavení dokladu také. Ale zadržování pasů ne. Když přijedu k moři, tak si domácí opíše občanky a hned ten den mi je vrátí. Buď tvé známé ani nepřihlašoval a měl je tam na černo a tím se sichroval aby neodjeli a nebo ví, že i když by měl opsané jejich údaje a oni zmizeli, tak by Policie nic nevyřešila a on zaplaceno nikdy nedostal. Ale chtěl bych je zpátky, vždyť to může být můj jediný doklad totožnosti co mám s sebou u moře :-)
 Autor:Jirka Budějovice
(neregistrovaný - IP: 80.188.23.***)
 Datum:24.7.2012 14:39
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Krádež hotovosti Údaje o příspěvku
Co jsme byli v chorvatsku tak vždycky jsme platili po příjezdu a pokud jsme si prodlužovali pobyt tak jsme to taky platili hned. Upřímě můj muž taky schovává peníze kam to jde a loni i zapomněl kde je schoval. Doklady si vždy jen opsali,ale nikdy nenechali a upřímě já bych jim je ani nedala . Je to prasárna ...
 Autor:martina
(neregistrovaný - IP: 90.178.87.***)
 Datum:24.7.2012 15:03
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Krádež hotovosti Údaje o příspěvku
Tak to je strašné, mě se to teda nikdy nestalo a doufám, že nestane. Sice nemívám sebou tak velkou hotovost, ale když jdeme k moři, tak peníze mám v pokoji. Nikdy jsme pobyt neplatili předem, vždy až při odjezdu. Letos jsme byli po osmé a poprve se nám stalo, že nám vzali pasy a dali nám je až na konci pobytu. Byla jsem z toho překvapená, ale měli jsme všichni sebou i občanky, tak jsme to ařž tak moc neřešili.
 Autor:Ivona Czudková
 Datum:24.7.2012 17:04
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Krádež hotovosti Údaje o příspěvku
To si nesmí dovolit, jezdíme taky soukromě, ale párkrát jsme měli přes cestovku hotel a delegátka nás na to upozorňovala, že nikdo nemá právo po nás chtít doklady. V hotelu je běžná praxe, že si opíší naše údaje a okamžitě nám doklady vrací. Jen jednou si je domácí nechala, to jsme byli v Chorvatsku asi podruhé a ze všeho překvapení. Ale během pobytu jsme zjistili, že domácí je lakomá a závistivá ženská a naše pasy měla proto, že nás neměla přihlášené a kdyby přišla kontrola, řekla by, že jsme zrovna přijeli. Od té doby jim nechám doklady maximálně půl dne a chci je zpět.
 Autor:Blanka
(neregistrovaný - IP: 46.13.20.***)
 Datum:24.7.2012 19:00
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist