Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Kolik peněz s sebou a co vůbec pořídit a jak to chodí?

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Kolik peněz s sebou a co vůbec pořídit a jak to chodí? Údaje o příspěvku
Ahoj všem, chystáme se poprvé do Chorvatska. Máme zaplacený apartmán. Jídlo budeme řešit asi něco dovozem, něco nákupem a něco v restauraci. Jelikož vůbec nemáme představu, jak to tam chodí, tak vlastně ani nic nevíme :-). Jsme 2 dospělí, 2 děti a je to pobyt na 7dní.Hlavní otázka: jaký obnos mít s sebou? Někde jsem vysledovala, že je lepší měnit Kč až na místě než u v ČR. Chceme na tom být tak nějak v "pohodě", to znamená, neobracet v ruce každý halíř, ale zajít si tak 2-3x na jídlo, zbytek stravy nakoupit (hlavní jídlo bych viděla večer), koupit si suvenýry nebo něco na památku, zmrku, vínko. Jak to řešíte?Kolik peněz na útratu? Pak mám taky otázky ohledně pojištění, jak cestovního tak i auta. Stačí zelená karta? Nebo se zeptat na pojišťovně? Cestovní (léčebné výlohy) kde uzavřít..., na co nezapomenout (cesta, pobyt), jedeme do Solarisu. Vím, že je to otázek a možná nepřesných, ale fakt nemáme zkušenosti. Zatím jsme byli jen letecky s penzí a tohle je pro nás taková "kovbojka" :-)
 Autor:šárka
(neregistrovaný)
 Datum:10.3.2010 21:54
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Kolik peněz s sebou a co vůbec pořídit a jak to chodí? Údaje o příspěvku
na www.chorvatsko.cz je sekce o cenách základních potravin, pohonných hmot, dálničních poplatků. Nevím, kolik toho sníte a vypijete, takže těžko radit, kolik peněz sebou. Nejlepší je debetní bankovní karta, dá se s ní platit ve všech obchodech, čerpačkách, dálnicích a bankomatů je všude dost.
 Autor:asdf
(neregistrovaný)
 Datum:10.3.2010 22:56
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Kolik peněz s sebou a co vůbec pořídit a jak to chodí? Údaje o příspěvku
Ohľadom poistenia-zelená karta je potvrdenie o zákonnom poistení,ktoré hradí škody,ktoré spôsobíte Vy Vaším autom.Ak chcete mať kryté škody na svojom aute,tak treba uzatvoriť havarijné poistenie.Niektoré poisťovne toto umožňujú aj na obmedzenú dobu(nielen na celý rok).Je to ale otázka ceny,väčšinou býva drahšie ako "klasické" na celý rok.Treba sa poradiť s niekým,kto má prehľad.Ostatné výdavky sú ako napísal "asdf" relatívne.Radšej zobrať viac peňazí a prinieť naspäť,ako by mali chýbať.Platba kartou je takisto dobré riešenie.Treba myslieť aj na to,že ak si uzatvoríte napr. komerčné poistenie liečebných nákladov,treba mať napr. 100€ k dipozícii na priamu platbu,ktorú poisťovňa po príchode domov preplatí,ale väčšinou sú "bezhotovostné platby" u lekárov nad 100€.Toto Vám povedia priamo pri uzatváraní poisteniam,alebo ju vyčítate v "malých písmenkách" v zmluve.Zistite si priemerné ceny v reštauráciách,obchodoch,ceny za výlety a násobte osobami a počtom dní.Na nete je kopec info,do leta máte kopec času.Prajem peknú dovču!
 Autor:Dada
(neregistrovaný)
 Datum:10.3.2010 23:33
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Kolik peněz s sebou a co vůbec pořídit a jak to chodí? Údaje o příspěvku
Krásný den
popíši spíše jak to řešíme my jako tip nebo doporučení :-)
Co se týká jídla vozím sebou jen pár polotovarů jako nějakou tu polévku v sáčku nebo těstoviny a pamlsky dětem které mají rády.Zbytek řešíme nákupem v supermarketech (KONZUM, LIDL,PLODINE).
Peníze v hotovosti sebou beru v podstatě jen "drobné" na cestu jak eura tak kuny zbytek vše platíme kartou od poplatků za dálnice a dálniční známky tak nákupy nebo obědy a taky veškeré výlety a vstupy (taky je možnost si vybrat z bankomatu až na místě máme ČS což je Erstebank a ta má ve v každém větším městě svůj bankomat a za výběr platíme 6,-.Potřebujeme asi 2000-2200kn na 7dní pro 5 lidí.
Určitě doporučuji se připojistit bud na své kmenové zdrav. pojištovně nebo ve vaší bance kde tyto služby určitě taky nabízejí , k autu nezapomenout zelenou kartu. A protože máte děti tak určitě naplnit lékarničku léky proti průjmu , něco na tepltu na štípance nebo na spáleniny.
Přeji krásnou dovolenou at se vše vydaří.
 Autor:Gabriela
(neregistrovaný)
 Datum:11.3.2010 16:47
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Kolik peněz s sebou a co vůbec pořídit a jak to chodí? Údaje o příspěvku
Ahoj,také přidám svůj názor,
pro mě jsou nejdůležitější věci - peníze/karta,léky,pas a vyzkoušený krém na opalování. Vše ostatní se dá pořídít, případně nahradit na místě.
Ze zdr. důvodů si část základních surovin vezu sebou a ostatní dle potřeby dokoupíme na místě.V podstatě lze říct, že suma, kterou běžně utratím doma x 2 = částka, kterou potřebuji do HR.(t.j.částka se kterou lze v pohodě vyjít). K tomu si přidej tolik, kolik chceš utratit za zmrzlinu, to je velmi důležitá část rozpočtu když máš děti ( u nás to je min.100 Kč na osobu/den ).Na večeři v restauraci počítej 120 - 200 Kč os/den. Záleží jen na tobě, kolikrát na večeři půjdeš. Připočti částku na dárky +PHM + poplatky za HR dálnice podle toho kam jedete (3 500 - 4 500).Když to sečteš a převedeš na Eura/Kuna, víš na čem jsi.Ideální je kombinovat část v hotovosti + platební karta s dostatečnou sumou, která by pokryla i případné nepředvídané výdaje.
Každý má jiné nároky, důležité jsou naše finanční možnosti a tomu přizpůsobit výdaje.Některé jsou dané (PHM+poplatky), jinde buď uberu, nebo přidám, když je z čeho.Pokud nemám na dárky podle svých představ, tak nekoupím žádné, ale na dětech nešetřím, ať si to užijí.Dovezené cetky skončí někde na poličce a časem možná v popelnici, ale vzpomínky dětem zůstanou.
Pojištění na cesty považuji za samozřejmost.Pokud neobjedeš SLO. dálnici, počítej ještě 30E navíc.
 Autor:Mikina
(neregistrovaný)
 Datum:11.3.2010 18:47
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Kolik peněz s sebou a co vůbec pořídit a jak to chodí? Údaje o příspěvku
Ano :vzít minimální hotovost (kuny tak za 2000 Kč na trajekt, vstupy ap.).Jinak vše platit kartou. Je to nejlevnější nakupování a nejrychlejší. V Chorvatsku je i malý krámek na vesnici vybaven čtečkou plat.karet.Dálnice a benzinky - kartou (VISA, MAESTRO, MASTERCARD).Po dovolené zjistíme, že po přepočtu kurzu nás nakupování vyjde o 5 - 10% , než kdybychom měnili a pak platili hotově ( když si schováte pár lístků z nákupu, tak to pak můžete porovnat).Měnit za kuny v Chorvatsku se mě zdá stejné jako doma.
 Autor:John
(neregistrovaný)
 Datum:18.3.2010 09:39
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist