Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Doprava - Dubrovník - Lopud

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Dubrovník - Lopud Údaje o příspěvku
Zdravím všechny a prosím o radu zkušenější. Plánujeme s dětmi výlet z Dubrovníku na Lopud a podle jízdního řádu Jadrolinje nejede z Lopudu nic odpoledne zpět v pátek v nějakou rozumnou hodinu, kolem 17 - 19 hodiny? Nebo jak to mám chápat? Den 13. července 2012. Vyznáte se v tom někdo? Připadám si jako blbec :-). Původně jsem si myslela na výlet na Mljet z Mlini, ale to by bylo na jedne den asi dost náročné... Díky :-)
 Autor:Zuzana Vlčková
 Datum:15.5.2012 09:17
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Dubrovník - Lopud Údaje o příspěvku
V období 30.06. - 02.09.2012 jezdí Jadrolinija od pondělí do soboty z Lopudu v 18.55, příjezd do Dubrovníku v 19.50. Pouze v neděli ne. Na Lopudu si mimo jiné můžete prohlédnout památník českého básníka Viktora Dyka, který zde zemřel. Za návštěvu stojí i zbývající 2 ostrovy - Koločep a Sudurad. Během jednoho výletu se dají navštívit ostrovy dva - např. v 10.00 vyplout z Dubrovníku, od 10.55 do 15.00 pobýt na Lopudu, následně se přesunout na Koločep a odtud se v 19.20 vrátit do Dubrovníku.
 Autor:PhDr. Zdeněk Samec
(neregistrovaný - IP: 80.188.99.***)
 Datum:29.5.2012 17:36
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Dubrovník - Lopud Údaje o příspěvku
Přesně tento výlet jme absolvovali loni. Z Dubrovníku na Lopud a při zpáteční cestě jsme prvně vystoupili na Koločepu a dalším spojem do Dubrovníku. Nyní po zkušenostech bych ale doporučil jen návštěvu Lopudu - nádherná pláž Šunj, nad přístavem zbytky hradu a neskutečný výhled. Na Koločepu není skoro co obdivovat. Samozřejmě jeďte s Jadrolinií, stojí to pár kun ve srovnání s nabídkou cestovek nebo soukromých dopravců - např. z Dubrovníku nebo z Cavtatu.
 Autor:Radomil Kolátor
 Datum:1.6.2012 18:39
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Dubrovník - Lopud Údaje o příspěvku
S Lopudem máte pravdu, i když pláž Šunj bývá často přeplněna díky turistům i lodím, ale jižní část Koločepu, na kterou musíte projít ostrovem z přístavu, směle konkuruje Konavelským stěnám.
 Autor:Zdeněk Samec
(neregistrovaný - IP: 80.188.99.***)
 Datum:1.6.2012 20:03
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist