Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Doprava - Chorvatsko

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Chorvatsko Údaje o příspěvku
do Chorvatska jezdíme od 93 roku. Začínali jsme na Istrii. To se u Zadaru ještě válčilo a platilo se západoněmeckými markami. Za tu dobu jsme vyzkoušeli všechny možné trasy, ale netroufám si říct, která je nejlepší. Jeden čas jsme jezdili přes Slovensko a Maďarsko, ale to už není ono. Velmi tam zhoustl provoz v důsledku tranzitu "dovolenkářů" a jelikož přes Maďarsko jedete po úzkých okreskách a je zde velmi silný provoz náklaďáků, dnes bych tuto trasu nedoporučoval. Předloni a loni jsme jeli klasiku Česko, Graz, Maribor a Chorvatsko po dálnici. Největší rizika jsou dva tunely na Chorvatské dálnici Mala Kapela a Sveti Rok, v jednom z nich, teď nevím ve kterém, je provoz v obou směrech, tak se auta řadí do jednoho pruhu a vznikají zácpy a tvoří se kolony, někdy hodně dlouhé. Recept, kdy nejlépe vyjet neexistuje. Za ty roky jsme zkusili opravdu všechno, loni jsme jeli v pátek na noc, hranice do A jsme přejížděli v Mikulově kolem 22.00 hod. a cesta byla v poho. Žádný problém, provoz sice hustý, ale plynulý. Ráno kolem deváté jsme byli v Gradacu. Asi před třemi lety byla třeba Vídeň večer totálně ucpaná. Ve výjezdu na Graz opravovali most /v noci, nechápu/, do toho bouračka a pět hodin v háji. Takže chce to také kousek štěstí. O ubytování v Chor. bych mohl také psát romány. Jen velmi krátce, apartmány byly vždy čisté a docela slušně zařízené, kempy neznám. Nikdy jsme nejeli přes cestovku, vždy na pasblink a v poho. Tak hodně štěstí při cestování.
 Autor:Pepino
(neregistrovaný)
 Datum:14.8.2007 08:35
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Chorvatsko Údaje o příspěvku
Já tama jezdím a mužu doporučit. Ono to chce vyskoušet obě dvě trasy a pak si udělat svuj usudek. Zdraví KAREL
 Autor:Karel
(neregistrovaný)
 Datum:14.8.2007 20:26
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Chorvatsko Údaje o příspěvku
Pepino, ty se divíš, že někde opravují most v noci? Já jsem za to rád, podívej se na chorvaty, co zvládli postavit dálnic a tunelů pár let po válce, a hlavně proto , že se tam dělá i v noci. to u nás se v půl druhé hodí lopata do příkopu a jde se domů, proto ty naše dálnice vypadají stále jako za hitlera. Když si to spočítáš, tak chorvati postavili za 6 let tolik dálnic co češi postavili od druhý světový. Takže sláva těm , co jsou schopni dělat i v noci. A stou nejlepší cestou, také jezdím už několik let tak 2-3 krát ročně, a nejlepší je Hatě-Vídeň-Graz-Maribor-Zagreb-Split, je to už pořád po dálnici a za ty roky jsem nestál nikdy více jak 30 minut, a většinou to jezdím na noc, 1100 km za 12-16 hod. A oba tunely Sveti rok i Mala Kapela jsou zatím jednotubusové, takže se jezdí v obou směrech jedním tubusem a vždy když jsem jel přes noc, tak jsem nikdy zácpu nezažil.
 Autor:steeve
(neregistrovaný)
 Datum:14.8.2007 22:52
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Chorvatsko Údaje o příspěvku
Zdravím,včera jsme se vrátili z Omiše jeli jsme před týdnem ve čtvrtek na noc a cesta byla bez zácpy,oba tunely jsme projeli nádherně.Domů jsme vyjeli v úterý ráno a cesta
opět bez zácpy.Jenom na jedno bych chtěla upozornit nesehnali jsme tady Rakouskou známku a celník nám řekl,že jí koupíme hned u benzíny až budeme najíždět na dálnici po celé Vídni jsme známku nesehnaly byly totiž všechny benzíny
a že jich tam je zavřené.Hrůza!
Monika
15.8.2007 15.31
 Autor:Monika
(neregistrovaný)
 Datum:15.8.2007 15:33
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist