Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Cestování s dětmi do Chorvatsko přes Rakousko

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Cestování s dětmi do Chorvatsko přes Rakousko Údaje o příspěvku
Dobrý den cestovatelé, letos vyrážíme do Chorvatska a bereme dítě mé sestřenice, která je s manželem rozvedená. Rozhodla jsem se ošetřit případný konflikt, že vezeme cizí dítě a napsala na Chorvatský konzulát a rakouský konzulát.
Chorvati odpověděli, že dítě potřebuje pouze platný pas a rakouský konzulát odepsal, že i když jsou při cestě tranzitní zemí dítě potřebuje potvrzení a souhlas obou rodičů s vycestováním a ještě s poznámkou, že to samé platí i pro Chorvatsko. Nemáte s tím zkušenosti, protože vidím, že i na konzulátech v tom mají "hokej". Děkuji za odpověď a přeji šťastnou cestu Petra
 Autor:Petra Sitárová
 Datum:8.7.2014 09:56
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Cestování s dětmi do Chorvatsko přes Rakousko Údaje o příspěvku
Dobrý den,v loni jsem jel se sousedovic holčinou a normál měla pas,takže bez problémů...přeji hezkou dovču bez problémů......holčina 6roků !!!
 Autor:SOKOL
 Datum:8.7.2014 10:16
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Cestování s dětmi do Chorvatsko přes Rakousko Údaje o příspěvku
Dobrý den, paní Petro, svého času jakési dobrozdání, že dítě neunášíte, a to i v případě např. prarodičů, vyžadovali. Jak je to teď, nevím. Také u nás letos přicházela v úvahu obdobná situace, jako u Vás (nakonec z toho sešlo, ale to jedno) a byla jsem připravena mít pro "cizí" dítě nějaký třeba i jen rukou psaný papír, jakýsi souhlas zákonného zástupce, že s vycestováním dítěte souhlasí. Specifikovala bych tam rodiče, Vás a uvedla i telefon na rodiče pro potřebu okamžitého ověření. Samozřejmě musí mít vlastní pas.
Jela bych v tomhle případě "na jistotu", i když Vás ubezpečili, že potvrzení není třeba, než se s někým pak dohadovat a složitě to řešit. Sepsání něčeho takového Vám zabere pět deset minut, napsala bych to česky a anglicky a máte klid. Přeju pěknou dovču. (My už ji máme bohužel za sebou, měli jsme se báječně, tak zase za rok.)
 Autor:Renata Holubcová
 Datum:9.7.2014 13:17
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Cestování s dětmi do Chorvatsko přes Rakousko Údaje o příspěvku
Dobrý den
Bereme na dovolenou neteř a tak jsem si zjišťovala jestli potřebuje souhlas rodičů,takže Rakousko a Chorvatsko souhlas nepožaduje,ale pokud pojedete přes Slovinsko tak slovinci vyžadují souhlas s vycestováním nezletilé osoby od zakonného zástupce a to dokonce s ověřeným podpisem.My to riskneme bez,protože neteř má stejné příjmení jako já zasvobodna,tak snad nezjistí,že to není moje dcera.
 Autor:zdeninka74
(neregistrovaný - IP: 85.71.154.***)
 Datum:10.7.2014 18:03
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist