Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Ostatní - Bouře Tramontana 26.8.2012

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
Ahoj, vraceli jsme se v neděli ráno 26.8.2012 za slunečného počasí od Trogiru. A v Maslenici jsme sjeli na pobřeží a chtěli jsme poračovat po Jadranské magistrále a potom přes Senj a na nájezdu Žuta Lokva se znovu napojit na dálnici.
Na sjezdu v Maslenici nádherně 35 stupňů, sice nad Paklenicí už vykukoval mráček, ale nic hrozného. Vykoupali jsme se ještě ve Starigrad-Paklenica a potom pokračovali po magistrále směrem k Senj. Po výjezdu z Starigrad začlo mírně pofukovat a pak už ty poryvy začínaly nabírat na síle. A jak se dokáže moře změnit během dvaceti minut jsme nevěřili. Vlnobití, vítr, déšť. Měli jsme do dělat, když se do auta opřel vítr. Ze skal padaly kameny(už vím co značí v Chorvatsku značka padající kameny) a průjezd Karlobagem, kde magistrálu obmývaly vlny stál za to. Nebe černé ostrovy Pag, Ráb v mlze. Před Senj zřícený velký kámen ze skály a Senji bylo jen 15 stupňů. Celé serpentýny na vrch Vrátnik v dešti a mlze, výhled už nebyl žádný. A cesta v šíleném lijáku až po Zágreb. A to ještě od Bosilijeva I. zácpa až po odbočku na Rijeku a do Zágrebu velmi hustý provoz v kolonách. Naštěstí pak přestalo pršet a cesta byla už v pohodě. Dovolená nádherná, ale ta zpáteční cesta stála za to. Až na netu jsem se dověděla, že to byla bouře Tremontana nebo Tramontana-tak tomu tam říkají. Jeli jste někdo v neděli taky tak?
 Autor:Ala Minaříková
 Datum:28.8.2012 08:09
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
No my se také vraceli v neděli. Kolem čtvrté odpoledne odjezd od Šibeniku. Od rána fučelo, nasouvaly se mráčky. Po hodině nás přepadl déšť, trval taky asi hoďku. Velebity byly v racích, pěkně černá obloha. Foukalo tolik, že měl muž co dělat udržet auto na silnici a do Zagrebu šílený provoz (jako když se u nás lufťáci vracejí v neděli z chalup) Ke všemu snad v každé třetí vesnici měřili. V jednom místě pře námi někdo dupnul na brzdy, za námi se tři auta sťukly. My měli kliku.
Největší vichr byl v Rakousku. Při pauzičce jsme mysleli, že nás to odfoukne. V Rak. také chvíli lilo.
 Autor:mars
 Datum:28.8.2012 13:37
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
My jsme kolem čtvrté odpoledne už najížděli na dálnici u Žuta Lokva a zácpa byla k Zágrebu, pak už i konečně přestalo pršet. Jeli jsme přes Maďarsko a bylo to v pohodě. Ale měla jsem strach, že bude lít celou cestu. Byla jsem ráda, že to u Zágrebu přestalo.
 Autor:Ala Minarikova
(neregistrovaný - IP: 89.203.176.***)
 Datum:28.8.2012 16:52
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
Tak toto jsme zažili taky, jak rychle se dokáže změnit počasí. V neděli 26.8. v Baško Polje nádherné počasí a horko jako předešlé dny, odpoledne po 15.hod.se ze všech stran kupila oblačnost a zesiloval vítr. Nedříve to legrace, vlny byly příjemná změna oproti stále klidnému moři, po velmi krátké době se mi to přestalo líbit a museli jsme z vody(voda jako kafe)pláž se rychle vylidnila, pár odvážlivců bylo stále ve vodě, ještě jsme zápasili se vším co jsme měli na pláži, nafouklé lehátko je sranda v tom vichru zvládnout. Byla to síla, následovala skvělá noc, mlátily okna a vítr hučel i celý následující den, v úterý už bylo zase krásně,...to jsme ale navečer jeli domů.
 Autor:ada
(neregistrovaný - IP: 86.49.12.***)
 Datum:30.8.2012 22:17
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
No my se zrovna taky vraceli. V 11:00 dopoledne v Omiši 34°C a pak před tunelem v Brinje šílený vítr a auto málem nešlo udržet na cestě, lilo, že nebylo vidět na krok a šílenci jeli pořád 130km/h a více. Pak samozřejmě za tunelem havárka a už jsme stáli 2 hodiny, až po Zagreb pořád průtrž mračen a teplota 14°C. U Macelje další čekání cca.2 hod., Slovinští celníci se nudili tak kontrolovali jako by hledali Usámu. A déšť pomalu až po Vídeň. Prostě zpáteční cesta byla hrozná.
 Autor:mistrli
 Datum:31.8.2012 20:38
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
V Pakoštane jsme se ráno koupali, voda teplejší než kafé a odpoledne to proletělo. Žádná hrůza, jen silný vítr a trochu deště. Druhý den byla voda ráno jak v květnu. Pak se to ale zase zlepšovalo a k večeru už se dalo zase koupat. Za ty roky nepamatuji tak velký výkyv v teplotě vody za tak krátký čas. Od pondělí se už jen oteplovala a to dost rychle, takže v úterý už byla zase jak kafé.
 Autor:Josef Vaněk
(neregistrovaný - IP: 80.188.12.***)
 Datum:3.9.2012 22:22
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
Přesně tak, v tu neděli byla voda opravdu tak zvláštně teplá a druhý den ráno, brrr! Já do toho celá nevlezla, až odpoledne.
 Autor:ada
(neregistrovaný - IP: 86.49.12.***)
 Datum:11.9.2012 08:01
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
Zažili jsme něco podobného před několika lety.Celý týden voda,jako kafe a jednou jsme se ráno probudili a ve vodě by jeden umrzl.Nikdo se nekoupal,ani otužilci by tam nevlezli.V poledne už bylo na pláži přeplněno a voda opět,jako kafe.No a pak si jednu nedej...
 Autor:Hana Minářová
 Datum:11.9.2012 11:14
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: Re: Re: Re: Bouře Tramontana 26.8.2012 Údaje o příspěvku
Tramontana = severní vítr vanoucí z hor, od pohoří (trans mountains).
 Autor:Iva Mrakovčičová
 Datum:9.9.2012 20:55
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist