Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


DISKUZNÍ FÓRUM - Doprava - ahoj turisti

O úroveň výš  Titulní strana: Chorvatsko – Diskuzní fórum     Příspěvky starší než rok jsou méně výrazné
ahoj turisti Údaje o příspěvku
Zdravím cestovatele!! Zrovna dneska řeším cestu do HR. 4x jsem jel přes A a SLO a vloni mě naštvali Slovinci krátkou a drahou známkou na malém úseku dálnice. V HR mi češi říkali, že přes HU je to lacinější a taky dobrý zejm. moraváci. Jsem ze severu z UL. Tak jsem to zadal do PC a zjistil, že při pobytu 10 noci v HR a cesta do Dubrovníku je cesta přes HU delší o 5 hodin při stejných km, ale lacinější o 1400, Kč na poplatcích než cesta přes A a SLO. Kdo mi řekne jaká je cesta přes HU kolem Balatonu a dále do BiH na Banja - Luka a pak Dubrovník?? Bral jsem přes HU měsíční známku, SK taky měsíční a na druhé trase v A 2x týdenní , SLO měsíční a 200KN za dálnici v HR. Přes HU jsem dálnici v HR nepočítal, protože nevím, kde se napojím, ale asi někde u Omiše. díky za radu.
 Autor:Turista
(neregistrovaný)
 Datum:1.7.2010 23:18
 Email:zobrazit
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: ahoj turisti Údaje o příspěvku
Ahoj Turisto. Domnívám se, že ta cesta přes HU nebude zase až o 5 hodin delší a hlavně bude levnější.Pokud jsi z Ústí,tak pojedeš vpodstatě stále po dálníci.O Vás do Prahy,pak do Brna a pak v Brně po D-1 odbočíš na Bratislavu po D-2,zde stojí Slovenská měsíční známka asi 250.-Kč.V Bratislavě pojedeš na Gyor a Budapest a na přechodu si můžeš koupit 4 denní Matricu.Na benzince nahlásíš SPZ a další údaje,dostneš potvrzení a jedeš.Pak pojedeš po dálnici přes Gyor,Budapest okolo Balatonu až do Letenye-Goričanu,což je hraniční přechod do Chorvatska a jedeš po dálnici až do Ravče,což stojí něco přes 200Kn,ale budeš mít zážitek z dálnice,protože jsou super,pohodlné,vybavené a bezpečné.V Ravči sjedeš do Ploče a tam na malém kružáku pojedeš směr Dubrovník.Tento sjezd je sice trochu pomalejší,trvá to necelou hodinku,ale na straně druhé poznáš i malé vesničky,vinice a přírodu,která tam je hezká.Vše je dobře značeno. Jel jsem to loni z Moravy a musím konstatovat,že to bylo O.K.
http://www.dalnicni-znamky.com/dalnicni-poplatky-c...
 Autor:Vítek
(neregistrovaný)
 Datum:2.7.2010 07:06
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
Re: ahoj turisti Údaje o příspěvku
Cesta kolem Balatonu je v pohodě je to nová dálnice,že ji ani GPS neznala mám totiž mapy z roku 2009.Jinak u Omiše nesjíždět v Blatě nad Cetinou otřesná motačka serpentinama plus místní borci mají potřebu předjíždět 20m před zatáčkou,navíc se opravuje svah takže z neznalosti jsem to sjíždel půl hodiny.Od Splitu je to sice lepší,ale tam taky ujel svah takže jsou tam semafory a je to na dlouho.Takže bych sjel někde dál.
 Autor:miravy
(neregistrovaný)
 Datum:3.7.2010 10:41
 Email:-
 
Odpovědět
 
Nahlásit nevhodný obsah
 
© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist