Téma: |
Re: Už jste letos 2010 někdo objel slovinskou dálnici přes Ptuj? |
Text: |
... tak jsem si to vlákno založila, tak si ho třeba i ukončím :-) Včera jsme se vrátili a cesta v pohodě... Úplně zbytečně jsem se bála... Cestou tam jsme jeli trasu sjezd 226, Mureck, Lenart a Ptuj - a nakonec jsme se rozhodli jet přes průmyslovou zonu(je mnohem rychlejší) a těch 5 kruháčů (jak popsala naposledy myslím Veronika). A na posledním jsme se chtěli rozhodnout až na místě, kudy dál... a značka hovořila jasně - na Záhřeb zadarmo, na Maribor zpoplatněno - tak jsme krásně najeli nadjezdem na konec dálnice. Hned za sjezdem si nás ale zastavili z "DARS" - úplně se mi udělalo zle...Že kde máme dálniční známku... manžel jim odpověděl, že jsme po dálnici nejeli, že jedeme od Ptuje, tak kývli v pohodě hlavou, že dobrý, ať pokračujeme.... Mimochodem cestou zpět jsme je tam viděli zase, ale není důvod se jich bát...Jinak při sjezdu z rakouské dálnice cestou tam jsem si všimla uzavírky nájezdu v protisměru, tak jsme to pak ani neriskovali a jeli zpět z Lenartu směr Pernica - je to super značený a ikdyž se to pořád motá kolem nějaký dálnice, tak stačí číst cedule a není šance zabloudit - je toznačený jako Maribor normální silnice... No a na kruháči před Mariborem hned do prava směr Pesnica a Šentilj, podjet dálnici, projet starou celnicí, a pak už je značený Graz nájezd na dálnici.... Obě trasy z Lenartu super a v pohodě, tak se není čeho bát!!!! šťastnou cestu všem!!!! |
Přidáno: | 21.6.2010 13:20 |
Autor: |
Téra (neregistrovaný) |