Chorvatsko - diskuzní fórum

www.chorvatsko-forum.cz

Diskuzní fórum Vám přináší server Chorvatsko - Chorvatské hory, ostrovy a pobřeží ( www.chorvatske.cz / www.chorvatske.sk ), kde dále naleznete:
 
   
ISTRIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy KVARNER A VRCHOVINY
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy DALMÁCIE
  • 
Průvodce oblastí
  • 
Fotogalerie
  • 
Virtuální trasy
       


Téma: Re: Re: Chorvatská dálnice s předplacenou kartou ENC
Text:
na PC a předány spolu s plat. dokladem. Až během mého nákupu porazil k přepážce další zákazník, jak jsem pochopil Chorvat, který přišel jen dobít kredit na své ENC. Dobití měl vyřešeno za necelé 2 minuty i s platbou kartou. Můj nákup trval zhruba 10 minut, při nastupování do vozidla jsem si všiml, že přijeli asi další zákazníci, maďarské a rakouské auto.
Umístil jsem tedy svou krabičku na palubovku před volant (krabičku jsem nechtěl nikde lepit) a vyjel, vlastně vjel do ENC „brány“. Musel jsem trošku přibrzdit a jet krokem do cca 5 km/hod. Krabička pípla, na displeji u závory se ukázal počáteční kredit 1000 HRK a závora vylétla vzhůru. Mohl jsem tedy vyrazit po A4 a následně po A1 do severní Dalmácie, konkrétně do města Vodice. Krabička fungovala spolehlivě u všech ENC bran tam i zpět, bylo však nutno opravdu dodržovat na ENC bráně pomalou přibližovací rychlost k závoře, jinak bylo nutno u závory zastavit a počkat až se otevře. Zkoušel jsem signál z krabičky za sklem auta (Škoda Fabia Combi I) i s krabičkou v ruce vystrčenou bočním oknem ven, ale na rychlost otevření závory to nemělo žádný vliv. Proto stačí krabičku volně umístit na palubovku za sklo a dodržet zmiňovanou rychlost cca 5 km/hod. Na cestě zpět (tuším, že už tady o tom někdo psal) jsem však na velmi vytížené mýtnici v Zagreb-Lučko narazil i na FAST ENC (jedna z několika ENC bran), kdy můžete projíždět rychlostí do 40km/hod. a závora se včas otevře. Využil jsem tedy této brány, jel doporučovanou rychlostí
Přidáno:1.8.2013 19:28
Autor: dodo bobo

Zpět na téma "Chorvatská dálnice s předplacenou kartou ENC"

Fórum:   Doprava
Titulek:  
Text:  
napsáno 0 znaků a 0 odstavců, zbývá 1499 znaků a 14 odstavců

Autor:  
Email:  

Opište kód
z obrázku:
 

   


© 2006-2024 by www.chorvatsko-forum.cz 
TOPlist